Відбувся перший всеукраїнський День відкритих дверей для майбутніх енергетиків і автоматників

7 грудня 2020 року

    Конкуренція у сфері освітніх послуг ЗВО вже стала реальністю, тому профорієнтаційній роботі треба приділяти і належну увагу, і професійну організацію.
    Розуміючи, що у профорієнтаційній роботі, як і у будь-якій творчій діяльності готових лекал немає, підходи все ж мають бути системними: від інформування старшокласників шкіл і випускників коледжів про особливості професій енергетика і автоматника до місць працевлаштування.
     «…Ах цей карантин, чи зможемо ми зібрати аудиторію наших майбутніх вступників?» – бідкався один із викладачів напередодні 5 грудня. Саме в цей день ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження готував День відкритих дверей у дистанційному режимі. Треба сказати – не все вийшло, як задумувалось. Але позитивний доробок всього колективу треба зарахувати.
    По-перше варто звернути увагу на географію учасників – від Львова до Дніпра, від Чернігова до Одеси: близько 80 підключень, шість – колективних. Цікавість була і до університету загалом, і до спеціальностей ННІ: теплоенергетики, автоматики, електроенергетики.

 

     Презентацію спеціальностей розпочали завідувачі кафедр Віталій Лисенко, Володимир Козирський і Валерій Горобець. Але особлива цікавість завжди виникає через дискусію. Тому свідомо, модераторами цієї зустрічі було надано слово її учасникам.
    «… Наші учні уже не вперше на вебінарах і щоразу відкривають для себе нові таємниці у ваших спеціальностях. Наші учні мають хорошу підготовку і вважаємо, що у наступному році частина їх буде студентами інституту – промовила переконливо, підводячи підсумки участі, вчителька Уляна Мудрик із Пониковицької ЗОШ Львівської області.
    Викладач вищої категорії Київського коледжу міського господарства Ольга Сафіна, акцентувала увагу на якісному проведенні профорієнтаційної роботи працівниками інституту і звернулася до учасників вебінару зі словами «Шановні випускники. Вступайте до інституту і ваше майбутнє буде в надійних руках». І ці слова уже підтверджені справами. Адже останні роки спостерігається збільшення вступників до нашого інституту. Саме про це сказала випускниця коледжу 2018 року Ольга Кисляк. Відмінниця навчання не лише у коледжі, але й в університеті, зараз навчається в магістратурі. За її словами, отримані знання на кафедрі автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка, будуть добрим стартовим майданчиком у досягненні своєї мети. Переконливим був і студент першого курсу Олексій Соколов, який ще не пройшов «університетського бойового хрещення», адже сесія лише на підході. Але свою дорожню карту в університеті знає чітко і за «смайликами» під час його виступу можна було зрозуміти – його слова «лягають» в душу випускникам!



     …Безперечно, детальний аналіз результативності всіх без винятку НПП буде проведено незабаром. На цьому кілька разів наголошував на підготовчих нарадах директор Віктор Каплун. Тут не може бути другорядних речей: це і розсилка інформаційних матеріалів у опорні школи та коледжі (загалом за кафедрами закріплено майже 130 закладів освіти), залучення соціальних мереж, онлайн-анкетування, долучення вступників до студентської профорієнтаційної платформи, в групи месенджерів і ін.
    Обмінюючись думками з колегами після заходу, всі були одностайні в одному: велика робота зроблена, багато ще треба зробити. І результат не забариться!

Доцент Володимир Решетюк, модератор заходу

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook