«Введення в енергетику» та «Введення в автоматику і робототехніку» - серія профорієнтованих вебінарів в гімназії 315 м. Києва

1 грудня 2020 року

    Одним із найважливіших кроків у житті є вибір професії. Адже займатися тим, що тебе цікавить, приносить радість, - одна з умов відчуття життєвої повноцінності. Своє майбутнє школярі визначають задовго до останнього шкільного дзвінка. Вибір професії – чи не найголовніший чинник того, як складеться подальше життя школярів. Адже всім хочеться не лише заробляти гроші, але й реалізувати свій потенціал та отримувати справжнє задоволення від своєї діяльності.
    В ННІ Енергетики, автоматики та енергозбеження відбулись онлайн профорієнтаційні години для учнів 315 гімназії м. Києва. Оскільки розвиток у школярів особистісного змісту в набутті пізнавального досвіду й інтересу до професійної діяльності на думку психологів починається в сьомому класі, то такі профорієнтаційні лекції-ознайомлення були проведені як для учнів 11 так і для учнів 7 класів.



     Директор ННІ Енергетики, автоматики та енергозбеження Каплун В.В. спілкувався з учнями про сучасний розвиток енергетики, що має вирішальний вплив на стан економіки в державі та рівень життя людей. Цікавим відкриттям для учнів став той факт, що однією з найважливіших складових добробуту в цивілізованих державах є забезпечення громадян і компаній необхідними енергоресурсами. Запорукою реалізації цієї мети повинно стати надійне, економічно обґрунтоване й екологічно безпечне задоволення потреб населення й економіки в енергетичних продуктах, що залежить від наявності в державі кваліфікованих енергетиків.



     Доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем Заєць Н.А. прочитала учням коротку лекцію про автоматизацію, її розвиток та стан на сьогодні. Розглянула із учнями питання роботи автоматизованих систем керування, перспективність цієї професії та проблеми нестачі кваліфікованих кадрів з автоматизації. Доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем Болбот І.М. прочитав лекцію про основи робототехніки, під час якої продемонстрував лабораторії кафедри та існуючі в ННІ робототехнічні комплекси.



    Вступ до вищого навчального закладу є для школярів важливим життєвим проектом, над яким майбутні абітурієнти працюють разом з вчителями та батьками. Тому з метою формування в учнів професійного самовизначення потрібна система науково-практичної діяльності школи, сім'ї та університету. Керуючись визначеним підходом, керівництво ННІ енергетики, автоматики та енергозбеження прийняло рішення провести день відкритих дверей у вихідний день 5 грудня, щоб мати можливість поспілкуватися не лише із учнями, а і їх батьками. Адже вибір професії — один з головних життєвих виборів, що має велике значення як для самої людини, так і для суспільства.


    Організатори серії вебінарів висловлюють слова щирої подяки директору гімназії Олександру Бірюку та заступнику директора Ользі Буркановій за якісне організаційне забезпечення і інформаційний супровід факультативних занять.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook