Організація та проведення викладачами кафедри загальноміського заходу "Тиждень природничих дисциплін"

18 вересня 2020 року

 

Поки наш університет лише готується приймати першокурсників, кафедра аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води не забуває про набір 2021 року. Так, старший викладач кафедри Кравченко Ольга Олександрівна та доцент кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції Чурілов Андрій Михайлович є організаторами «Тижня природничих дисциплін», який вже п’ятий рік поспіль проходить у середніх та професійно-технічних закладах міста Києва. Цьогоріч до заходу приєдналися Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №277 з поглибленим вивченням англійської мови Деснянського району міста Києва, Київський професійний енергетичний ліцей та ДНЗ "Центр професійної освіти інформаційних технологій, поліграфії та дизайну м. Києва". Мета заходу: поглибити знання учнів з природничих дисциплін, розвивати інтерес учнів до їх вивчення, виховувати любов до природи, а також проведення профорієнтаційної робота з майбутніми абітурієнтами.

        Варто зазначити, що програма перших двох днів була ідентичною. У перший день відбувся інтелектуальний конкурс «Хімічний брейн-ринг» з теми «Хімічні елементи», метою якого було закріплення й узагальнення знань учнів про хімічні елементи; формування навичок колективної роботи; вміння аргументувати свою думку, логічно й послідовно викладати свої думки; розвивати уяву і мислення учнів. На другий день викладачами кафедри був організований конкурс стіннівок на тему: «Хімія моїми очима». Далі програма заходу відрізнялася, орієнтуючись на специфіку закладу. Так, в ДНЗ "Центр професійної освіти інформаційних технологій, поліграфії та дизайну м. Києва" відбувся конкурс еко-торбинок. Майбутні закрійники намагалися пошити сумки, які б відповідали філософії «Eco friendly» та «No waste».

В спеціалізованій школі №277 для учнів було організовано хімічний захід «Хімія на кухні», в якому учні змогли провести експерименти з речами, які їх оточують в повсякденному житті, а також власноруч приготувати антисептик за вимогами ВООЗ.

Наприкінці тижня природничих наук відбувся профорієнтаційний захід «Хімія у житті людини.  В рамках заходу викладачі кафедри познайомили учнів зі спеціальностями університету, розповіли про особливості навчального закладу.

У ході заходу учні із задоволенням подивилися фільм та презентацію, в яких розкрито напрями навчальної, спортивної, культурно-просвітницької та міжнародної діяльності Національного унверситету біоресурсів і природокористування України. Після перегляду фільму співробітники кафедри відповіли на запитання майбутніх абітурієнтів, роздали буклети про університет, агробіологічний факультет та кафедру аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води.

Отже, сподіваємось, що побачимо учнів вказаних закладів серед числа першокурсників агробіологічного факультету вже у вересні 2021 року.

Старший викладач кафедри Кравченко О.О.

 

 




 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook