Пахучий хліб – цілющий скарб життя

18 листопада 2020 року

Під такою назвою на одному подиху пройшла відкрита онлайн-виховна година, яку провела на платформі ZOOM 17 листопада зі студентами групи А-21 куратор Соловей О.Ю., і до якої долучилися студенти та куратори усіх академічних груп коледжу.

- За всіх часів і в усіх народів найбільшою святістю вважався хліб. Про нього писали поети й мислителі, його прославляли в піснях і думах. Коли його не ставало, приходило лихо. Недаремно людина, творячи щоденну молитву, просить Бога: «Хліб наш насущний дай нам сьогодні». Ота святість, шана до хліба передавалася з покоління в покоління дітям, онукам.

З давніх давен наш народ над усе цінує хліб, сіль і честь. Хліб - то багатство, достаток, сіль – то гостинність і щирість, а честь – то людська гідність, за яку стояли, навіть не маючи шматка хліба й дрібки солі. І нам, спадкоємцям, заповідали стояти на тому.

Хлібом могутня наша Україна. З хлібом далеко видно – на всі сторони світу. Силу своїх рук, натхнення душі хлібороб віддає землі. Він не знає відпочинку в думах про хліб, - таким був лейтмотив всієї виховної години, наповненої розповідями куратора і майбутніх аграріїв, віршами та піснями-відео про найцілющий скарб життя.

  

 

 

Микола Демидюк, викладач суспільно-гуманітарних дисциплін

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook