Перші онлайн-курси з бджільництва

14 листопада 2020 року
       Незважаючи на пандемію і карантинні обмеження, кафедра конярства і бджільництва не лишається осторонь від проблем галузі бджільництва, на чисельні звернення пасічницької спільноти з різних регіонів України було організовано та вперше проведено дистанційні курси з бджільництва.

      Даний курс розрахований на осіб, які мають базові практичні навички, а за рахунок навчання на курсах, слухачі мали можливість ознайомитися із новими вимогами щодо організації та реєстрації пасік, вивчити сучасні методи утримання бджіл у вуликах різних типів, опанувати технології одержання продукції бджільництва на своїх пасіках, а також шляхи попередження та лікування хвороб бджіл.

    Навчання на курсах було організовано з використанням сервісу Google Classroom, де розміщені лекції, презентації, тести та інші корисні матеріали. Слухачі в зручний для себе час мають можливість вивчати представлені навчальні матеріали, переглядати відео лекції на YouTube каналі викладача та проходити онлайн-тестування.

    Окрім того, за попередньо розробленим розкладом, викладачі кафедри, з використанням сервісів Zoom, Google Meet читали онлайн-лекції та відповідали на численні запитання слухачів.

     Загалом навчання на курсах проходило в дружній атмосфері, всі учасники залишилися задоволеними організацією навчального процесу та рівнем викладання навчального матеріалу, про що свідчать позитивні відгуки та високий рейтинг на Google.

      В процесі навчання, серед слухачів була проведена профорієнтаційна робота, їх ознайомили із спеціальностями в нашому університеті, окремо було наголошено на перевагах здобуття вищої освіти за ОС «Бакалавр» та «Магістр» саме на факультеті тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України.

       За результатами навчання на дистанційних курсах, 17 осіб одержали сертифікати про успішне їх завершення.

    Варто відмітити, що за рахунок проведення даних курсів, кафедра додатково залучила до спеціального фонду університету коштів у сумі 42500 грн.

     В подальших планах кафедри і надалі розвивати надання додаткових освітніх послуг з бджільництва. Наразі триває набір на курси вихідного дня, які розраховані на початківців, тобто тих осіб, які тільки розпочали або планують займатися бджільництвом, навчання на яких планується розпочати навесні 2021 року.

Микола Войналович,
доцент кафедри конярства і бджільництва

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook