Ректорат: готуємося до онлайн Днів відкритих дверей та продовжуємо дистанційне навчання

9 листопада 2020 року
    9 листопада 2020 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Головна тема – зміна графіку навчального процесу у зв’язку з загостренням пандемії. На сьогодні Україна увійшла до десятки країн світу за темпами захворюваності на COVID-19, більша частина областей в червоній зоні, за крок до цього столиця. Тому керівництво університету змушене обговорювати це питання та приймати відповідні рішення. Вже на завтра заплановане розширене засідання ректорату, на якому розглядатиметься пропозиція продовжити дистанційне навчання до кінця 2020 року.

  

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів, що минулого тижня проведені 99% пар до запланованих, участь в яких взяли 82% студентів онлайн. Решта через різні проблеми навчалися в асинхронному режимі. Також актуальним є проведення виборів директорів відокремлених підрозділів, де закінчилися терміни контрактів керівників.

     Учений секретар Оксана Барановська закцентувала на засіданні вченої ради 25 листопада, де планується серед іншого розглянути консолідований короткий звіт про виконання програми розвитку «Голосіївська ініціатива – 2020».
     Голова Студентської організації Дмитро Кушпій повідомив про підготовку конкурсу онлайн флеш-мобу до Міжнародного дня студентів.

    Голова профспілкової організації співробітників Ростислав Тарасенко проінформував про надання допомоги захворівшим на корона вірусну хворобу та підготовку до конференції трудового колективу, засідання якої заплановане на 29 грудня.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про участь у спільному з Університетом штату Пенсільванія вебінарі щодо безпечності харчових продуктів.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про завершення робіт в студентському коворкінг-центрі та переходу до його облаштування. Тривають роботи на вхідних групах навчальних корпусів №10 та 16, водостічних системах в гуртожитках тощо.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін до Дня працівників сільського господарства готується відповідний наказ на відзначення працівників навчально-дослідних господарств. Стартує підготовка нових проектів на проведення наукових досліджень, але змінилася концепція фінансування, умови участі в конкурсі і методика участі в ньому. Минулого тижня відбулося 13 захистів докторських та кандидатських робіт. 10 листопада останній день, коли можна подати заявку на проведення тендеру, оскільки пізніше вже торги не встигнуть пройти – завершиться фінансовий рік.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – провести роботу зі студентами і викладачами щодо якості навчального процесу, внести пропозиції з проведення Дня відкритих дверей, активізувати профорієнтаційну роботу. Оксані Барановській – сформувати порядок денний розширеного засідання ректорату, який відбудеться 10 листопада 2020 року о 10 годині. Заступнику директора студентського містечка Максиму Лазаріді – підготувати перелік кімнат для першокурсників набору 2021 та передбачити, що магістри, які взимку завершують навчання, здають кімнати в належному стані і тільки після цього відбудеться видача дипломів. Валерію Іщенку – внести на розгляд проекту плану ремонтних робіт на 2021 рік.

  

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook