Участь студентів, аспірантів, науковців факультету харчових технологій у Міжнародній виставці продуктів харчування та напоїв

6 листопада 2020 року

 

  Уже більше ніж пів року ми живемо в нових умовах обмежень, дистанцій, онлайн занять та адаптації. Відтак це вносить свої корективи і в підготовку фахівці. Незважаючи на повну підготовку і адаптацію до онлайн життя, навчання та роботи працівники, студенти, аспіранти Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України використовують можливості прийняти участь у очних заходах та почерпнути нові знання та завести знайомства.

Відвідування щорічного, без перебільшення знакового заходу, WorldFood Ukraine (23я Міжнародна виставка продуктів харчування та напоїв), що проходив 3-5 листопада 2020 року в м. Києві сприяло таким можливостям.

WorldFood Ukraine - найбільша в Україні виставка продуктів харчування та напоїв. Виставка орієнтована на виробників і постачальників продуктів харчування і напоїв, переробні підприємства, дистриб'юторів, експортерів, імпортерів, представників продуктового рітейлу, ресторанного бізнесу України та інших країн (http://worldfood.com.ua).

Перш за все, слід відмітити високу організацію та широку представленість на виставці як виробників продуктів харчування так і виробників, розробників технологій та обладнання в харчовій промисловості. Відвідувачі дотримуючись усіх правил карантину охоче цікавились в учасників новинками та технологіями виробництва та переробки продуктів харчування.

Серед компаній, що представляю обладнання для виробництва харчових продуктів ми звернули увагу та поспілкувались з представниками компанії Keskin Teknoloji Makinalari PLC PAKT.(Туреччина), що є виробником обладнання для виробництва солодощів. Компанія виробляє та представляє на ринку України устаткування з формування драже, автоматичні машини для різки солодощів, глазирувальні машини та ін.

Цікавою вийшла розмова з представником компанії ECT та знайомство з новинками компанії. Не зважаючи на молодий вік компанії, яка заснована в 2015 році на ринку представлено лінію дифузійного соління, станцію підготовки розсолу, обладнання для виробництва сирної продукції. Компанія крім виробництва надає послуги супроводження та впровадження технологій виробництва продуктів харчування.

 

Організована алея новинок харчової промисловості сприяла наочному знайомству з продуктами, цікавими ідеями та надихала на нові думки, як і у високо кваліфікованих науковців та і у виробничників.

 


Знання отримували не тільки в процесі спілкування з високо підготовленими та професійними представниками виробників але і в процесі дегустації. Найкращим доказом надійності та високо технологічності будь-якого обладнання є можливість скоштувати готовий, вироблений на такому обладнанні продукт. Компанія ТОВ «НОТЕО» виробник вакуумних сублімаційних установок разом із партнерами пригощали відвідувачів коктейлями на основі продуктів сублімаційної сушки. Корисно та пізнавально було спілкуватись з представниками смакуючи готову продукцію.

 

Враховуючи участь працівників Факультету в Міжнародній конференції «Продукти бджільництва у харчуванні», яка відбулась у рамках Міжнародного проекту «SaveBees – Save endangered bees to improve nutrition, health and life quality of human» та особливу цікавість до продуктів бджільництва та їх переробки відвідали стенд Компанії «Сікера». Спілкування з професійними представниками компанії дало можливість осягнути всю складність та витонченість виробництва продукту основою, якого незмінно є мед. Незважаючи на суворі карантинні заходи не встояли аби не продигутстувати ці унікальні напої, що дало нові практичні знання з дисципліни «Хімія смаку, запаху, кольору», яка викладається на кафедрі стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції.

 

 

Підсумовуючи всю різноманітність Міжнародної виставки публікуємо частину фотографій для вас:

 

 

 

Роман Двикалюк,
аспірант кафедри стандартизації та сертифікації
сільськогосподарської продукції НУБіП України

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook