Увага! Оголошено конкурс наукових проєктів і розробок на 2021 рік!

5 листопада 2020 року

 

 

     Шановні колеги, з 4 листопада в університеті оголошується перший етап конкурсного відбору проєктів наукових досліджень і розробок, виконання яких розпочнеться у 2021 р. за рахунок видатків державного бюджету.

     Формування тематики наукових досліджень і розробок здійснюється згідно із Законом України «Про пріоритетні напрями розвитку науки і техніки» та з врахуванням актуальних напрямів у сфері розвитку науки та суспільного життя.

     Перевага при відборі надається проєктам, які мають особливо важливе значення для підвищення обороноздатності та національної безпеки держави, згідно з напрямами критичних технологій, затвердженими розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30.08.2017 р. № 600 «Деякі питання розвитку критичних технологій у сфері виробництва озброєння та військової техніки», а також мають прикладні результати подвійного використання, конкурентоспроможні на світовому ринку.

     До участі у конкурсі не допускаються роботи, в яких зазначений тип наукової роботи не відповідає змісту та результатам проєкту, мета і завдання проєкту мають суто методичну спрямованість, відсутній або необґрунтований розрахунок вартості роботи.
     Мінімальний обсяг фінансування проєктів – 300 тис. грн. на рік, пропоновані терміни виконання фундаментального дослідження – до 36 місяців, прикладного дослідження і науково-технічної (експериментальної) розробки– до 24 місяців.
     При підготовці розрахунків фінансових витрат для виконання дослідження або розробки необхідно запланувати не менше 20% від загальної вартості на статті витрат, які передбачають кошти на відрядження, придбання матеріалів, малоцінне обладнання, оплату комунальних платежів тощо.

Акцентуємо увагу, що до форм проєктів НДР були внесені зміни!

 

     Обговорення проєктів НДР відбувається у наукових колективах, на кафедрах. Директори науково-дослідних інститутів/заступники деканів факультетів з наукової роботи здійснюють відбір проєктів НДР згідно з «Положенням про проведення конкурсного відбору проєктів науково-дослідних робіт у Національному університеті біоресурсів і природокористування України» і подають до науково-організаційного відділу НДЧ (корп. 3, кім. 215) зведений перелік проєктів та витяги з протоколів науково-технічної/наукової ради наукового структурного підрозділу.

     Наукові керівники повинні зареєструватись в єдиній інформаційній системі «Наука в університетах» МОН України на сайті за посиланням https://kis.rit.org.ua, ввести проєкт у систему і до 18 листопада подати до науково-організаційного відділу НДЧ роздруковані із системи 2 примірники проєкту НДР разом з комплектом необхідних документів.

  З метою правильності оформлення проєкту НДР та документів, які додаються до нього, 6 листопада о 1300 науково-дослідною частиною буде проведено науково-методичний семінар:

https://zoom.us/j/91628341940?pwd=Qk5CaW1Wd3R4clpEWUE3Y2Zvcm5oQT09

Ідентифікатор конференції: 916 2834 1940

Код доступу: v0Qi3p

 

В. Самсонова,
начальник науково-організаційного відділу НДЧ

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook