Співробітники кафедри акушерства розширюють послуги надання практичних консультацій!

3 листопада 2020, 9:05

Вівчарство в Україні було традиційною галуззю у скотарстві, але вкінці 20 століття зазнало значного занепаду. Незважаючи на те, що в економіці народного господарства галузь відіграє визначну роль, постачає вовну для промисловості, необхідну для виробництва різних тканин, цінні каракульські смушки, що відіграють не останню роль в нашому експорті, дають молоко та м'ясо, важливий продукт у харчуванні населення. І тільки у останні роки вівчарство починає відновлюватись, з’являються нові ферми з розведення та вирощування овець.
На одній з таких новостворених ферм Хмельницької області 23.10.2020 р. побували співробітники кафедри акушерства гінекології та біотехнології відтворення тварин, Національного Університету біоресурсів і природокористування України у складі: завідувача кафедри Вальчука О. А., доцентів Жука Ю.В., Деркача С.С та асистента Масаловича Ю.С. Метою візиту було розширення співпраці кафедри акушерства та надання практичної допомогу спеціалістам господарству з впровадження штучного осіменіння вівцематок.

Першим етапом нашої роботи було оцінювання баранів для племінного використання. Після підготовки робочого місця техніка штучного осіменіння, приступили до безпосереднього привчання-баранів плідників до отримання сперми на штучну вагіну, що являється одним із основних етапів технології штучного осіменіння.


Після успішного отримання кожний еякулят оцінили за якістю сперми. Провели органолептичну та мікроскопічну оцінки. Заключним етапом було розбавлення сперми та визначення виживання сперміїв in vitro.


Також була проведена робота з впровадження сучасних інформаційних програм обліку стада на вівцефермах. Співробітники кафедри дякують за запрошення та надіються на подальшу тісну співпрацю з провадження сучасних наукових розробок у практичну діяльність.

Олександр Вальчук

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook