Ректорат: бережемо здоров’я, продовжуємо навчання в дистанційному режимі та підготовка до відкриття нових лабораторій

2 листопада 2020 року
     2 листопада 2020 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Пандемія в Україні та світі набирає обертів і ми це маємо враховувати в своїй діяльності – притримуватися режиму карантину і безумовно виконувати всі рекомендації.

  

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про перебіг навчального процесу – за тиждень проведені 99% усіх запланованих занять, участь в яких взяли 86% студентів. Звернути увагу на залученість студентів до навчання потрібно юридичному факультету та ННІ неперервної освіти і туризму. Протягом тижня буде прийнято рішення щодо організації навчання після 16 листопада. До кіця року сплановано презентувати навчальні лабораторії, для яких закуплено нове обладнання.

     Учений секретар Оксана Барановська наголосила на звіті про виконання програми розвитку «Голосіївська ініціатива-2020» на наступному засіданні вченої ради.
     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук повідомив про подачу заявки на включення до міжнародного рейтингу GreenMatics, у планах – брати участь в рейтингу Times Education. Продовжується набір іноземців на навчання, проте через пандемію їхня чисельність значно зменшилась.

     Голова Студентської організації Дмитро Кушпій проінформував про відновлення діяльності літературного клубу на факультеті ветеринарної медицини і планується поширити його на усі факультети та ННІ.

     Голова профспілкової організації Ростислав Тарасенко акцентував увагу на підготовці конференції трудового колективу, яка відбудеться в грудні.
     Заступник начальника навчального відділу Оксана Зазимко доповіла про початок екзаменаційної сесії магістрів другого року навчання з 9 листопада.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про старт опалювального сезону для усіх гуртожитків, навчальні корпуси будуть підключені до центрального опалення за графіком. Окрім цього триває облаштування студентського коворкінг-центру.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін повідомив про засідання кадрової комісії, яка розглядала питання заміни посад та оголошення конкурсів на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників. Також розпочинається звітна кампанія про виконання науково-дослідних робіт. Сьогодні буде розіслана форма рейтингу діяльності викладача у 2020 році. Акцентовано увагу на тендерних закупівлях і цейтноту для їх проведення – цей тиждень останній для їхнього оголошення. В навчально-дослідних господарствах завершена посівна кампанія і розпочався збір кукурудзи.

  

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – продовжити активну діяльність Оперативного штабу з моніторингу стану захворюваності, вести постійний контроль за перебігом дистанційного навчання, внести пропозиції з організації навчального процесу з 16 листопада, на виконання рішення вченої ради розробити план заходів з поліпшення системи дистанційного навчання, затвердити сценарій відзначення 77-річниці визволення Києва від фашистських загарбників, в якому передбачити висадку дерев на території університету 5 листопада та покладання квітів на університетському Меморіалі слави 6 листопада. Заступнику директора студентського містечка Максиму Лазаріді – суворо дотримуватися санітарно-епідеміологічних умов в гуртожитках, проводити постійне провітрювання, санітарний обробіток, рекомендувати мешканцям не відвідувати один одного та мінімізувати контакти з жителями міста, визначити кімнати для поселення першокурсників набору 2021. Валерію Іщенку – акцентувати увагу на використанні коштів бюджету-2020, спільно зі студентським активом розробити план ремонтних робіт на 2021 рік, провести ревізію меблів та їх стану в студентському містечку та навчальних корпусах, затвердити план заходів з благоустрою території у наступному році. Вадиму Ткачуку – активізувати сплату за навчання та проживання в гуртожитках. Ігорю Ібатулліну та Сергію Кваші – сформувати план оновлення наукових та навчальних лабораторій у 2021 році по кожному ННІ та факультету.

     Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook