Забезпечення якості освітнього процесу у відокремлених структурних підрозділах університету – предмет особливої уваги ректорату

28 жовтня 2020 року
    На виконання наказу ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнка 19 – 21 жовтня 2020 року у Бережанському агротехнічному інституті і Бережанському фаховому коледжі відбувся робочий візит представників університету на чолі з проректором з навчальної і виховної роботи С. М. Квашею.

     До складу робочої групи ввійшли: директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження В. В. Каплун, начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти і заочного навчання В. І. Лопушняк, заступник директора з виховної роботи ВСП НУБіП України «Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого» І. Я. Книш, заступник директора з навчальної роботи ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України» В. Ю. Царук.

     Мета відвідин ВСП НУБіП – з’ясувати особливості освітнього процесу в умовах запровадження карантинних заходів і забезпечення його якості, стан підготовки матеріально-технічної бази до проведення занять в дистанційній формі та опалювального сезону, ефективність спільного використання освітніх ресурсів двома закладами, рівень безпечності освітнього середовища, зокрема дотримання протиепідемічних заходів та упередження поширення захворюваності студентів і співробітників, деякі інші питання, у тому числі розгляд заяв членів колективів.
     Робочою групою було проведено низку зустрічей, нарад з керівництвом інституту і коледжу, керівниками підрозділів: деканами факультетів, завідувачами кафедр, головами циклових комісій, педагогічними і науково-педагогічними працівниками, представниками ради роботодавців та всіма бажаючими співробітниками.

     На спільній робочій зустрічі з керівництвом інституту і коледжу проректор С. М. Кваша відзначив, що керівництво університету приділяє постійну увагу діяльності і розвитку відокремлених структурних підрозділів, усвідомлюючи, що належний розвиток університету, неможливий без успішного розвитку його територіально відокремлених структур. У своєму виступі Сергій Миколайович акцентував увагу на сучасних викликах, які є перед системою освіти загалом та інститутом і коледжем, зокрема. В умовах зміни парадигми сучасної освіти, її інноваційності зростає роль і відповідальність кожного педагогічного і науково-педагогічного працівника, особливо важливі його вміння змінювати підходи і шукати нові шляхи для вирішення реалізації завдань у викладацькій, науковій, профорієнтаційній та інших видах діяльності. Проректор окреслив основні завдання, які стоять перед колективами на найближчий період і перспективу стосовно забезпечення якості освітнього процесу в дистанційній формі, проведення результативної профорієнтаційної роботи, вдосконалення змісту освітніх програм, постійній роботі над оновленням матеріально-технічної бази. Особливо наголосив на необхідності вибудовування сталої моделі ступеневої освіти, формуваннявисокої особистої культури педагогічних і науково-педагогічних працівників, дотримання етики у взаємовідносинах членів колективів коледжу та інституту.

     На заключній зустрічі керівників інституту і коледжу та представників ради роботодавців проректор Сергій Кваша наголосив на необхідності консолідації зусиль у забезпеченні виконання завдань, які сьогодні висуває час. Сьогодні кожен керівник, кожен викладач повинен усвідомити своє місце в освітньому процесі та забезпечити якісне виконання своїх обов’язків.


Василь Лопушняк,
відділ регіонального розвитку,
дистанційної освіти та заочного навчання

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook