Успішно завершилося підвищення кваліфікації начальників та методистів навчальних та навчально-методичних відділів усіх відокремлених підрозділів НУБіП України

21 жовтня 2020 року

 

 

     З 12 по 19 жовтня 2020 року в нашому університеті успішно пройшов тижневий семінар - підвищення кваліфікації начальників та методистів навчальних та навчально-методичних відділів усіх 11 відокремлених підрозділів НУБіП України, а це понад 70 фахівців з 2-х Інститутів та 9-ти коледжів, які входять до структури університету. Ця подія була організовано керівництвом та працівниками ННІ неперервної освіти і туризму за наказом нашого ректора Станіслава Ніколаєнка та, як завжди, успішно та якісно проведена співробітниками відповідних підрозділів нашого університету.

     Відкрив семінар проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша з інформацією про результати вступної кампанії 2020 року та виклики освітнього процесу в умовах пандемії, а Віктор Шевчук – начальник навчального відділу, розповів присутнім про робота університету з ЄДЕБО.

     Жвавий інтерес присутніх викликали виступи завідувача навчально-методичного відділу Лариси Кліх «Електронне освітнє середовище університету» та «Особливості дистанційного навчання в період карантину», а також заступників начальника навчального відділу: Оксани Зазимко, яка виступила перед учасниками семінару з двома доповідями: «Про нормативне забезпечення функціонування освітніх у НУБіП України та вимоги НАЗЯВО до їх акредитації» та «Внутрішня система забезпечення якості освіти у НУБіП України», Олени Колеснікової «Особливості підготовки магістрів в НУБіП України» та Олега Бачинського про організацію практичного навчання студентів.

     Директор наукової бібліотеки Тетяна Кіщак проінформувала присутніх, як забезпечується в університеті академічна доброчесність та методи її перевірки, Дмитро Мотринчук поділився досвідом профорієнтаційної роботи в університеті, а Оксана Багацька розповіла про роботу підготовчого відділення, яке до речі вже готує школярів до вступної кампанії 2021 року. 
     Слід також зазначити, що обов’язковою умовою успішного завершення навчання на курсах було написання самостійної роботи на одну із запропонованих університетом тем, що стосуються організації освітнього процесу у відокремлених підрозділах НУБіП України та їх обговорення, а саме: організація освітнього процесу в ЗВО; реалізація Закону України «Про вищу освіту» в ЗВО; реалізація вимог стандартів вищої освіти при розробці та впровадженні освітніх програм в ЗВО; нормативно-правове забезпечення організації освітнього процесу; електронне освітнє середовище; методичне забезпечення освітнього процесу; навчально-методичне забезпечення проведення навчальних занять лабораторних, практичних та семінарських занять тощо.
     Заступник директора Бережанського агротехнічного інституту Стефанія Білик, яка прослухала курси говорить: «Курси підвищення кваліфікації проведені ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України, які проходили в онлайн режимі з 12 по 19 жовтня 2020 року за тематикою питань і їх викладенням були надзвичайно актуальними і відбулися на високому навчально-методичному рівні. Участь у них прийняли не тільки завідувачка і методисти навчального відділу, але і заступниця директора з навчальної і навчально-методичної роботи, а при розгляді питань формування, реалізації та акредитації освітніх програм і декани факультетів. Адміністрація Бережанського агротехнічного інституту висловлює щиру вдячність ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України за організацію проведення курсів, а усім лекторам за високий професіоналізм, оригінальність викладення матеріалу, який має для нас вагому практичну значимість».
     Такої ж думки і інші учасники семінару з інститутів та коледжів, так методисти Ніжинського агротехнічного коледжу Лавська Н.В.Литвиненко В.В. висловили слова вдячності за отримані позитивні враження від якісної організації та проведення підвищення кваліфікації начальників та методистів навчальних та навчально-методичних відділів ВП НУБіП України, яке було проведено дистанційно з 12.10.-19.10.2020 року. Вони запевнили, що не зважаючи на складні умови у нашій державі та розуміючи складність з організації заходу, навчання було проведено на якісно високому рівні. Досвідчені доповідачі (Кваша С.М., Зазимко О.В., Кліх Л.В. та інші) у вигляді доповідей, наукових дискусій та практичного досвіду розкрили актуальні питання щодо організації освітнього та виховного процесів, роботи приймальної комісії, акредитації освітніх програм, профорієнтаційної роботи закладів освіти в умовах сьогодення. Тому, висловлюємо величезну подяку організаторам за насичену та плідну програму підвищення кваліфікації, її високий професійний рівень та актуальність запропонованих тем. В якості побажань хочемо запропонувати зробити таке підвищення кваліфікації регулярним заходом для обміну напрацюваннями та досвідом.

     Завершився тижневий семінар – підвищення кваліфікації начальників та методистів навчальних та навчально-методичних відділів усіх 11 відокремлених підрозділів НУБіП України проведенням круглого стола, де учасники обговорили всі актуальні питання організації освітнього процесу.

     Тож сподіваємося, що такі семінари-навчання будуть проводитися систематично! А працівники Університету завжди раді ділитися досвідом зі своїми колегами!

Лариса Кліх, 
завідувач навчально-методичного відділу
Оксана Зазимко, 
заступник начальника навчального відділу

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook