Подорож до мальовничого Ботанічного саду НУБіП

14 жовтня 2020 року

      Унікальністю Ботанічного саду Національного університету біоресурсів і природокористування України є те, що він одночасно є навчальним підрозділом університету і, разом з тим, частиною території Голосіївського лісу.
     Під час екскурсії Ботанічним садом 08.10.2020 студенти 1 курсу спеціальності «Психологія», академічної групи Пс-20002б зі своїм наставником – доцентом кафедри психології Олійник О.О. ознайомились з красивими ділянками і насолодились чудовими краєвидами.
     По території Ботанічного саду простґягуються охайні доріжки, вздовж яких розміщуються зручні лави для відпочинку й затишні альтанки, поряд з якими знаходяться скульптури з екологічних матеріалів – дерева, глини, каменю. Тут можна побачити фігури лісових звірів і птахів, лісника, хлопчика-рибалки. У цих місцях рекреації можна помилуватися колекцією рослин, заспокоїтись, отримати натхнення, упорядкувати свої думки і записати їх.

     Милують око чарівні троянди, багаторічні рослини, рідкісні види кущів і дерев. Увагу відвідувачів привертає оранжерея, де можна побачити тропічні і субтропічні рослини, унікальну колекцію кактусів. Назви рослин і їх характеристики представлені на стендах. Також на території є мисливський будиночок, фонтани, місточки. Вони створюють атмосферу чарівності і загадковості.
     Ще одним здивуванням для відвідувачів є еко-аудиторії, які розташовані під відкритим небом та оздоблені партами, лавами, кафедрою для викладача, стендами з навчальним матеріалом.

     Ботанічний сад – це дивовижне місце, де можна сховатися від міської метушні, захистися від спеки влітку, від вітру й дощу навесні й восени, подихати свіжим повітрям, зустріти місцевих мешканців – білок, а головне – отримати насолоду від затишку і взаємодії з природою.

 

кандидат психологічних наук,
доцент кафедри психології Олійник О.О.

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook