Вітаємо зі свято Покрови Пресвятої Богородиці та Днем українського козацтва!

14 жовтня 2020 року

Покрова Пресвятої Богородиці пронизана українською історією: у цьому святі зібралися й релігійні вірування, і звичаї, і легенди про відважних козаків. Історія цього дня, 14 жовтня, почалася саме з релігійного свята. А саме, з легенди, про Покров Пресвятої Богородиці. Мовляв, коли вороги мали напасти на Константинополь, Богородиця вкрила все місто своїм покровом та захистила. А козаки дуже шанували християнські звичаї, тож вважали Богородицю захисницею і з повагою ставилися до свята. Саме 14 жовтня вони освячували свою зброю. Також, у цей день було заведено молитися про захист Богородиці: щоби захистила людину, її рідних, оселю.

Ось уже шостий рік поспіль, ми святкуємо 14 жовтня ще й День Захисника, День українського воїна. Бо нинішніх захисників України порівнюють із бійцями УПА, або ж із козаками.

Новий сенс святу надали бійці УПА, які також дотримувалися християнських звичаїв. Вони обрали цю дату для заснування свого війська, покликаного боротися за незалежність України. Тож не дивно, чому ми вітаємо сучасних захисників саме в цей день.

Саме тому наш університет щороку долучається до святкування Покрови Пресвятої Богородиці, а водночас і Дня Захисника, Дня українського воїна. До святкування цього великого релігійного свята долучилась і кафедра педагогіки НУБіП України. Колектив кафедри привітав мужніх чоловіків з їхнім днем та побажав сильній половині людства наснаги, досягнень у професійній сфері та нових висот і звершень.

Ніна Конько,
старший лаборант кафедри педагогіки

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook