В університеті пройшла дегустаційна виставка-презентація безалкогольних фітонапоїв

13 жовтня 2020 року
     У НУБіП вперше відбулася дегустаційна виставка-презентація безалкогольних фітонапоїв ТОВ «Спориш» (м. Житомир), розроблених спільно із навчальною лабораторією «Музей лікарських рослин» нашого університету. Напої були представлені двома видами: основу першого складав сік гарбузовий з додаванням соків із різних фруктів та ягід (усього 24 компоненти), другого — шипшина з додаванням екстрактів із різної пряно-ароматичної сировини.

     Складаючи рецептуру, розробники мали на меті вельми актуальні сьогодні зміцнення імунітету і загальну профілактику всього організму та його стимуляцію. А відповідно, і очищення організму від шлаків і токсинів, нормалізацію роботи шлунково-кишкових розладів, регулювання травлення, очищення і зміцнення кровоносних судин, благотворний вплив на печінку тощо.

     Корисна справа. Всі фітонапої до смаку, якість чудова. А при постійному вживанні ще й можуть забезпечити здорове довголіття, продегустувавши всі 28 зразків, зробив висновок професор кафедри технологій у птахівництві та вівчарстві Василь Туринський.

     На мою думку, всі представлені фітонапої мають цілющі властивості і корисні, тому що містять велику кількість вітамінів та інших корисних для організму речовин, продовжив враження колеги заступник начальника відділу регіонального розвитку дистанційної освіти та заочного навчання Богдан Опальчук.

     Без сумніву, напої смачні і корисні. Було б добре налагодити роботу з ТОВ «Спориш» на договірних умовах, зауважила заступник головбуха університету Ніна Кармазіна.


Володимир Біленко,
завідувач навчальної лабораторії
«Музей лікарських рослин»

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook