Завершилась практика з дисципліни «Внутрішні хвороби тварин» у студентів 3 курсу скороченого терміну навчання

12 жовтня 2020, 9:35

У період з 21 вересня по 9 жовтня студенти 3 курсу скороченого терміну навчання 8, 9 і 10 груп проходили навчальну практику на базі ВП НУБіП України «Великоснітинське навчально-дослідне господарство ім. О.В. Музиченка» і ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція».
Згідно робочої програми проходження навчальної практики з дисципліни «Внутрішні хвороби тварин», перші три доби студенти з викладачами перебували в господарствах. Сприятливі погодні умови дозволили обстежити кормову базу господарств, визначити кількість і якість заготовленого грубого і соковитого корму для великої рогатої худоби, а також отримати студентам порцію вітаміну D і приємного настрою.
Під час навчальної практики було обстежено поголів’я тварин, визначено породу, вгодованість та наявність найбільш поширених хвороб (кістяка, молочної залози, печінки).


Студенти надавали практичну допомогу господарствам під час відбору крові для виключення лейкозу та бруцельозу (відпрацювали техніку відбору з яремної, підхвостової і молочної вен). Студенти засвоїли урок, що найважче відбирати кров у тварин, які знаходяться на безпривязному утриманні. Це завжди фізично важко і небезпечно. Ще доба була присвячена відпрацюванню основ терапевтичної техніки у великої рогатої худоби (підшкірні, внутрішньомязові, внутрішньовенні введення та ін ) та лікуванню тварин з ознаками найбільш поширених внутрішніх хвороб тварин.
Наступні дві доби студенти перебували в навчальній лабораторії кафедри терапії і клінічної діагностики. Перед студентами було поставлено завдання дослідити крові від тварин контрольних груп із дослідних господарств, щоб оцінити загальний стан стада в цілому. Тобто зрозуміти, в якому стані поголів’я заходить на зимівлю.
Слід відмітити, що студенти успішно справились із програмою практики, як в дослідних господарствах, так і в лабораторії. Вчасно оформили звіт з практики.
Від студентів 9 групи окрема подяка за смачні (і не дорогі) обіди і вечері в столовій і гарні умови проживання в гуртожитку ВП НУБіП України «Великоснітинське навчально-дослідного господарства ім. О.В. Музиченка».

Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики, Бойко Наталія Іванівна
Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики, Голопура Сергій Іванович


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook