Студенти Бережанського агротехнічного коледжу – переможці Німецько-українського агрополітичного діалогу!

11 жовтня 2020 року
     Чи є майбутнє в аграрного сектору України, якщо до вивчення і вирішення його проблем не залучатиметься молодь?

     Бережанський агротехнічний коледж завжди сприяє і підтримує студентів, якщо їм випадає нагода отримати досвід ведення агрополітичних дискусій, презентацій власного бачення питань та порівняння як українських, так і європейських проблем.
     8 жовтня 2020 року в рамках проєкту Німецько-український агрополітичний діалог при Національній асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України «Дорада» та підтримці Федерального міністерства продовольства і сільського господарства (BMEL) відбувся фінал конкурсу «Стратегічний розвиток аграрного сектору – бачення молодих українських спеціалістів» 2020.

 

     Цьогоріч з-поміж 14 фіналістів конкурсу були 4 студентів нашого коледжу: Соломія Ломницька, Андрій Кухарук, Дмитро Івасіків, Олександр Гальчак.
     Захід розпочався з привітального слова директора науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти Тетяни ІЩЕНКО.
     Фолькер ЗАССЕ — керівник проєкту Німецько-український агрополітичний діалог ґрунтовно окреслив актуальні агрополітичні виклики в Україні і наголосив на важливості залучення молодих фахівців до їх вирішення.
     Промова д-ра Райнера Лангоша, професора Вищої школи Нойбранденбург, Німеччина базувалась на описі актуальних тенденцій міжнародної аграрної політики.

  

  

     Оскільки конкурс є міжнародним, а журі – представниками європейських країн, то і виступи, і презентації учасників відбувались англійською мовою. Не зважаючи на складність конкурсних вимог, нашим студентам вдалось гідно презентувати та обґрунтувати власні проєкти. Усі учасники конкурсу обмінювались думками з багатьох агрополітичних тем, які визначались жеребкуванням.

     Пишаємось переможницею конкурсу Соломією ЛОМНИЦЬКОЮ, доповідь та презентація якої отримали схвальні відгуки усіх членів журі. Нагородою для Соломії стала тижнева поїздка до Нічеччини.

     Допитливі, наполегливі, талановиті студенти, сповнені позитивними емоціями та збагачені новим досвідом, налаштовані на нові звершення та наукові пошуки!

Тетяна Гальчак, Світлана Куца,
викладачі циклової комісії
гуманітарних дисциплін

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook