НА ФАКУЛЬТЕТІ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ ОNLINE-ВИКЛАДАННЯ ДИСЦИПЛІНИ «ПАТОФІЗІОЛОГІЯ ТВАРИН» ПРОВОДИТЬСЯ НА ВИСОКОМУ РІВНІ

2 жовтня 2020 року

У зв’язку з цьогорічною ситуацією у світі, яка склалася через коронавірус COVID-19, згідно навчального плану, у студентів 2–4 курсів, очне навчання тривало чотири тижні, після чого вони перейшли на дистанційну форму і повернуться у листопаді місяці.
На кафедрі хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка факультету ветеринарної медицини дисципліна «Патофізіології тварин» викладається на високому рівні. Так, студентам факультету ветеринарної медицини 3 курсу повного терміну навчання (1-7 групи) лекції читає професор Анатолій Мазуркевич. Вже студентам було прочитано вступну лекцію, а також лекцію по темі «Загальна етіологія і загальний патогенез». Присутність студентів на лекції була висока і становила 91 %.
Студентам 2 курсу (9-10 групи) скороченого терміну навчання факультету ветеринарної медицини лекції читає доцент Василь Данілов. Студентам було прочитано лекції по темі «Реактивність організму» та «Алергія». Кількість студентів, які приєднались до прослуховування лекцій, становила 93 %.
Лекції проходять щотижнево за розкладом onlinе на платформі Zoom. Студенти уважно слухають, задають запитання та занотовують важливі для них елементи лекційного матеріалу, який також детально представлений в електронному навчальному курсі «Патофізіологія тварин» на платформі «Еlearn».

Лекції для студентів cпеціальності «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» та спеціалізації «Ветеринарне забезпечення Збройних сил України» читає доцент Юрій Харкевич. Зокрема, ним була прочитана лекція на тему «Предмет та задачі патофізіології в умовах інтенсифікації і спеціалізації тваринництва. Методи патологічної фізіології. Короткі дані про основні етапи розвитку патофізіології». Кількість студентів, які слухали лекцію, становила 95 %.


Поряд з цим, тривають і лабораторні заняття з дисципліни «Патофізіологія тварин», як в онлайн-режимі, так і за допомогою електронних ресурсів на платформі «Еlearn». Контроль виконання лабораторних робіт та консультування студентів забезпечують старший викладач Тарас Савчук та асистент Роман Бокотько.

На даний час студенти працюють над складанням першого та другого модулів. З незрозумілих питань звертаються до викладачів за допомогою електронної скриньки, Viber чи Telegram.
З нетерпінням чекаємо на повернення студентів з дистанційного навчання у стіни рідного факультету та остаточного закінчення карантину.
Будьте здорові!


Старший викладач кафедри хірургії і
патофізіології ім. акад. І. О. Поваженка
Тарас Савчук

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook