Планове засідання кафедри та обговорення інформації з Вченої ради НУБіП від 23.09.2020 року

28 вересня 2020 року

 

 

24 вересня 2020 року відбулось планове засідання кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції. За розпорядженням декана факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК проф. Лариси Баль-Прилипко про обов’язкове обговорення виступу проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші про результати вступної кампанії 2020 для НУБіП України.

Виклики на яких зупинився Сергій Миколайович викликають серйозне занепокоєння – карантинні обмеження, зміщення термінів проведення, введення індикативної вартості, запровадження ЄВІ для широкого переліку спеціальностей тощо. Завдяки наполегливій праці усіх ланок університетського механізму університет за кількістю поданих заяв та за кількістю місць державного замовлення увійшов до десятки кращих вишів держави. У цьому році до університету вступили студенти з усіх областей України та АР Крим, в тому числі зі столиці – 24%.

У цілому ж результатами вступної кампанії став набір на 5% більше студентів за всіма спеціальностями та формами навчання. Сергій Миколайович підкреслив, що завданням для кожного члена колективу є проведення ефективної профорієнтаційної роботи.

Завідувач кафедри Владислав Сухенко проаналізувавши профорієнтаційну роботу, яка була проведена у минулому навчальному році, особливо в умовах карантину зауважив, що актуальним стало залучення абітурієнтів через соціальні мережі, наприклад Facebook. Фінансування реклами взяв на себе факультет і таким чином була охоплена рекламою аудиторія, яка склала понад 30 тисяч осіб.

Але ж, проаналізувавши віковий склад охоплених рекламою потенційних вступників, то основна частина були їх батьки, а саме люди віковою групою 35-55 років, або абітурієнти які бажають отримувати другу вищу освіту на базі існуючої.

Враховуючи, що школи та ліцеї Києва обмежили досту не тільки сторонніх людей на територію закладів в умовах адаптивного карантину, а й навіть батьків доцент Леонора Адамчук запропонувала підсилити профорієнтаційну роботу у соціальних мережах за допомогою додатків Instagram та Telegram. Саме у цих соціальних мережах наразі розташовуються основні молодіжні групи – потенційні абітурієнти наших спеціальностей. Заступник завідувача кафедри доцент Наталія Сілонова, підключивши обдаровану молодь, взяла на себе роботу по підготовці короткого та ємного рекламного ролика з можливістю подальшої реєстрації у формі Googleщо знову ж таки дасть можливість безпосереднього контакту з майбутніми абітурієнтами та їх батьками.

Також професор Владислав Сухенко оприлюдненив лист-звернення ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнка до громадських організацій, директорів, деканів, керівників структурних підрозділів про недопустимість втручання політичних партій в освітню діяльність закладів освіти. Лист оприлюднений для всіх науково-педагогічних працівників кафедри у зв’язку з недавнішньою подією, а саме 20 вересня у внутрішньому дворі головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся з'їзд київського осередку партії "Слуга народу", а враховуючи, що відповідно до статті 37 Конституції України, політичні партії та її структурні підрозділи не мають права діяти на державних підприємствах, у навчальних закладах та інших державних установах і організаціях, цей випадок є неприпустимим. 

 

Згідно порядку денного проведення засідання кафедри були розглянуті питання якості проведення лабораторних і практичних занять, ситуації із відсутністю студентів, яка на даний час не перевищує 3%, що є в межах допустимого показника при обмежуваному карантині, також завідувач кафедри торкнувся питання остаточного завершення підготовки і атестації електронних навчальних курсів ЕНК, особливо це актуально при дистанційному навчанню.  На засіданні були розглянуті і інші питання, що стосуються діяльності структурного підрозділу.

 

Наталія Сілонова,

секретар кафедри стандартизації та сертифікації

сільськогосподарської продукції, к.б.н., доцент

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook