ЛАБОРАТОРІЯ РЕЛЕЙНОГО ЗАХИСТУ ТА АВТОМАТИКИ ПОПОВНИЛАСЬ СУЧАСНИМ МІКРОПРОЦЕСОРНИМ ТЕРМІНАЛОМ

21 вересня 2020 року

5Науково-педагогічні працівники факультету енергетики та електротехніки постійно працюють над покращенням та зміцненням матеріально-технічної бази лабораторій та кабінетів. Вже кілька років поспіль ведеться плідна робота в цьому напрямку, налагоджена співпраця з провідними компаніями в галузі електроенергетики, автоматизації енергетичних об’єктів та енергозбереження.


Адміністрацією факультету проведено перемовини з директором компанії «СІМПЛЕНЕРДЖІ» Віталієм УСТИМЧУКОМ про передачу мікропроцесорного терміналу VAMP-300 відомої французької фірми SCHNEIDER ELECTRIC в лабораторію релейного захисту та автоматики для покращення матеріально-технічного забезпечення та лабораторного супроводу робочих місць.

Мікропроцесорний термінал захисту та автоматики VAMP 300 спроектований таким чином, що в ньому можливе оновлення його програмного забезпечення для збільшення продуктивності та функціональності. Пристрій VAMP 300 має модульну конструкцію і може бути оптимізований до всіх типів об’єктів застосування в розподільних системах низької та середньої напруги. Опція дугового захисту з точковими або оптоволоконними датчиками забезпечують спрацювання менше як за 2 мілісекунди. Модульна конструкція VAMP 300 IED також дозволяє отримати широкий спектр комунікаційних протоколів IEC 61850, Profibus DP, Modbus TCP, Modbus RTU, DNP 3.0, DeviceNet, IEC 60870-5-101, 60870-5-103, DNP TCP, IEC 60870-5-101 TCP and SPA-Bus. Система може бути налаштована користувачем-оператором за допомогою програмного забезпечення VAMPSET. Журнал подій і записи осцилограм можуть бути легко отримані за допомогою ПК з USB портом.

24

Використовуючи програмне забезпечення здобувачі вищої освіти зможуть проводити дослідження, випробування та аналіз необхідних функціональних режимів роботи сучасного мікропроцесорного пристрою, що дозволить набути їм фахових компетентностей зі спеціальності електроенергетика, електротехніка та електромеханіка.

Адміністрація інституту та факультету висловлює щиру вдячність директору ТзОВ «СІМПЛЕНЕРДЖІ» Віталію УСТИМЧУКУ за сприяння у зміцненні матеріально-технічної бази факультету енергетики та електротехніки та плідну співпрацю, яка спрямована на покращення практичної складової підготовки фахівців з даної спеціальності.

Декан факультету енергетики та електротехніки

Василь БУНЬКО

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook