Журналісти-першокурсники: крок у майбутнє

22 вересня 2020 року
     У житті кожної людини настає момент, коли вона перетинає межу між безтурботним дитинством і суворою дорослою реальністю. Тепер замість шкільного подвір’я – великі аудиторії, замість уроків – пари, замість рідної домівки – гуртожиток. Саме сьогодні першокурсники гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України зробили відповідальний крок до дорослого життя – відбулась урочиста посвята у студенти.

Свято почалося сонячного ранку на стадіоні. Варто подякувати деканату гуманітарно-педагогічного факультету і кафедрі культурології за чудовий захід, який подарував незабутні враження, відчуття причетності до великої родини гуманітарно-педагогічного факультету. Жодна онлайн-зустріч не могла б передати ті щирі емоції, справжні усмішки, живу енергію, настрій та атмосферу знайомства з однокурсниками, наставниками, викладачами, представниками інших спеціальностей. І це все НАШ факультет! Над стадіоном лунали девізи спеціальностей. Гасло нашої – Carpe diem! І, дійсно, хотілося зловити цю мить, цей святковий день і закарбувати його в пам’яті як день перших вражень і великих сподівань.    

Незабаром епіцентром подій стала територія університетського кампусу, де на нас чекала дуже цікава та інформативна екскурсія університетом, під час якої ми дізналися багато нових фактів про нашу Alma mater. Трохи пізніше ми отримали неочікуване запрошення від самого декана факультету, професора Василя Шинкарука. Виявилося, що для нас була підготована екскурсійна прогулянка мальовничим ботанічним садом. Насолоджуючись дивовижними пейзажами та свіжим повітрям, ми черпали для себе нові знання про це прекрасне місце та його історію.

Після завершення заходу ми вирішили поцікавитися враженнями своїх однокурсників щодо сьогоднішніх подій. І, в першу чергу, однокурсниць! У відповідь ми почули безліч схвальних відгуків та позитивних думок. Також ми поцікавились у майбутніх журналістів, чому вони обрали саме цю спеціальність та отримали чимало різних версій, але всі вони сходяться на тому, що кожен із нас прагне відкривати для себе нові горизонти, заводити нові знайомства та не зупинятись на досягнутому.

Нову сторінку в нашому житті розпочато, але писати її доведеться нам самим. Та не треба хвилюватися, бо тримати перо ми будемо під пильним наглядом справжніх професіоналів своєї справи. Хотілося б побажати першокурсникам спрямувати нестримну хвилю ентузіазму та жаги до знань в правильне русло, а викладачам – терпіння та наснаги.

Олександр Лапін, Вадим Мацібура,
фото: Анастасія Петрушенко,
студенти-першокурсники спеціальності «Журналістика»

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook