Співпраця кафедри терапії і клінічної діагностики з компанією «Рояль Канін Україна» задля отримання сучасних знань із дієтології дрібних домашніх тварин триває

20 вересня 2020 року

Як годувати собак у різні вікові періоди? Які дієтичні промислові корми сучасних торгових марок використовувати? Нещодавно було проведено практичне онлайн-заняття, на якому студенти вчилися оцінювати раціон домашнього улюбленця та підбирати корми для його корекції. А вже зараз настала черга розібратися з особливостями годівлі собак у різні вікові періоди. Як і попередні заняття, лекцію було організовано 14.09.2020 р. доцентом кафедри терапії і клінічної діагностики Наталією Бойко в онлайн-режимі за допомогою платформи Cisco Webex Meetihg.


Головним доповідачем лекційного матеріалу була Юлія Романишина, експерт з наукових комунікацій компанії «Рояль Канін Україна», яка вже запам’яталась студентам із попередніх занять.
В своєму виступі лектор акцентувала увагу студентів на фізіологічних особливостях травлення собаки, що еволюційно склалися під впливом одомашнення тварини. Розповіла про вікові періоди, які слід враховувати при складанні раціону для собак. В лекції були представлені сучасні світові тенденції, щодо збереженості новонароджених цуценят. Не оминула Юлія Романишина і важливі періоди у житті цуценят від народження до 6-ти місяців і старше, розповідаючи про супермодний світовий тренд оцінки росту цуценят за допомогою центильних графіків.


Студенти змогли засвоїти знання, наскільки важливе материнське молоко суки для цуценят, і чи можна його замінити молоком від інших видів тварин або дитячими сумішами. Зрозуміли наскільки важливо підтримувати оптимальну температуру тіла новонароджених тварин та навколишнього середовища для появи та збереження рефлексу ссання і процесів травлення у цуценят, та як це впливає на частоту виникнення гіпоглікемії. А з інформації про швидкість росту плодів в утробі суки всі присутні на лекції запам’ятали, коли ж краще збільшувати норми годівлі вагітної тварини, щоб плоди правильно розвивались, а майбутня мама не ожиріла. Не забула лектор наголосити, що годівля старіючих тварин має бути така ж кропітка, як і годівля цуценят.


Під час обговорення лекції в чаті знову було багато запитань, які за браком часу нажаль не встигли обговорити, тому вирішили в кінці модуля винести їх до позапланового розгляду форматі «круглого столу». Студенти знову поставили високу оцінку проведеній лекції.

Знову дякуємо компанії «Рояль Канін Україна», і особисто Юлії Романишиній за плідну співпрацю.

Доцент Бойко Наталія

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook