ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ ПРОЦЕСІВ І ОБЛАДНАННЯ ПЕРЕРОБКИ ПРОДУКЦІЇ АПК ПІДВИЩУЮТЬ СВОЮ ПРОФЕСІЙНУ МАЙСТЕРНІСТЬ НА ВИСТАВЦІ ОБЛАДНАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ РЕСАЙКЛІНГУ

9 вересня 2020 року

 Щодня та майже непомітно наш світ змінюється, і ці зміни зачіпають найрізноманітніші сфери людської діяльності. Ми живемо у насправді цікавий період – час, коли стрімко розвиваються технології, відбуваються постійні зміни та інновації. Те, що вчора здавалося неможливим, сьогодні стає нормою життя. Сучасні тренди поступово переорієнтовуються на екологічність та підтримку природного балансу, що неодмінно є дуже важливим та цінним фактором для будь-якого покоління.

Одним із провідних напрямків сучасного життя молоді виступає філософія екологічно правильного використання природних та людських ресурсів. Саме цьому присвячена виставка обладнання та технологій для ресайклінгу, управління відходами, очищення повітря та води RecyclingandWasteExpoUkraine, яка відбувається за межами Києва і яка перенесена з березня у зв’язку з карантином. 
З великим задоволенням виставку відвідали викладачі кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК – в.о. завідувача кафедри Володимир Василів, доцент Марія Жеплінська та асистент Максим Гудзенко
 
Саме слово ресайклінг означає переробку відходів із метою їхнього екологічно чистого та безпечного зберігання, знищення чи переробки для повторного використання як сировини. На виставці представлено обладнання для очищення повітря і води у вигляді фільтрів з різного матеріалу та обладнання для очищення та аспірації повітря. Обладнанню ж для переробки вторинної сировини приділена надзвичайно велика увага і це питання зараз дуже гостро стоїть перед населенням, бо кількість побутових відходів збільшується в геометричній прогресії. Обладнання та технології для виробництва енергії з вторинної сировини та відходів також представлено на даному заході. 
 
  
Тож подивитися на нові розробки, які можна використати в навчальному процесі, поспілкуватися і обмінятися контактами, провести профорієнтаційну роботу щодо вступу в НУБіП України – це ті основні моменти, від яких сьогодні відштовхувалися наші викладачі. 
 
 
Хоча ресайклінг – це абсолютно нове явище для України, воно стрімко розвивається завдяки бажанню українського народу зберегти родючі землі та неймовірну природу України для прийдешніх поколінь. Тому започаткування такої виставки є для нас, українців, дуже важливим фактором, який зможе зберегти природу, використовуючи сільськогосподарську сировину без втрат і відходів з одночасним захистом навколишнього середовища.
 
 

Марія Жеплінська
доцент кафедри процесів і обладнання
переробки продукції АПК

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook