Виробнича практика студентів магістратури ОП "Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві" в компанії АгріЛаб

9 вересня 2020 року
Зовсім трохи нам залишилось до омріяного диплому магістра, минулого року ми стали першопрохідцями магістерської програми, створеної кафедрою агрохімії та якості продукції рослинництва НУБіП України, спільно з компанією "AgriLab".

     
    Програма нова, тут "кують", так би мовити, фахівців із точного землеробства, котрих так бракує, особливо зараз – в умовах масової діджиталізації польових робіт. А все нове, як правило, викликає як цікавість, так і сумніви. Особливо гостро постало питання – де проходити виробничу практику, щоб набути навиків із точного землеробства "без посередників". На щастя, це питання вирішилось, і доволі швидко: зараз ми є частиною команди AgriLab, котра першою в Україні запровадила повний цикл точного землеробства у реальне виробництво.

     На практиці ми маємо змогу брати участь у цікавих проектах, пропонувати і реалізовувати власні ідеї, а головне – здобувати ті знання і навики, що дають змогу трансформувати агрономію традиційну в інноваційну. Більшість студентів прагнуть одразу переходити до практики – я їх розумію, самі такими були. Проте, з власного досвіду можу сказати – є багато моментів, де вкрай необхідна теоретична підготовка, без якої сповільнюється робочий процес. 

     

    Тому зараз усім знайомим, що збираються вступати на наш факультет, ми радимо обирати освітню програму "Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві". Вже на старті програми для нас проводили і виїзні заняття на полях, і практикуми від експертів агрохолдингів, усі дисципліни підібрані так щоб ефективно використати ці 1,5 роки, що у нас є. Навчальний план корегується відповідно до запитів студентства та зацікавленості в процесі навчання.

    Схема працює: теорія + практика у виробництві + сучасні технології + творчі здібності молодого агронома. Але не забувайте, що всі з чогось починали. У нашому випадку, магістерська програма з точного землеробства - "відправна точка". 

   Студентки магістратури першого року навчання освітньої програми "Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві"

Каріна Кулик, Поліна Писаревська, Анастасія Понько

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook