Презентація книги «Лисоня: спомини про «кривавий тан» 1916 та 1919 років»

1 вересня 2020 року

IMG 5366   «… Гора Лисоня – свідок українського завзяття і хоробрості. Гора, зорана окопами вздовж і поперек, де ще сьогодні‚ повно заліза й крови». Українські вояки двічі  боронили нашу державність на горі Лисоня: вперше – у серпні–жовтні 1916 р., вдруге  – у червні 1919 р. Свій досвід боротьби та перемог учасники цих визвольних змагань свідомо залишили для нащадків у своїх споминах та мемуарах, в яких акумульовано їх незборимий волелюбний дух. 


 

IMG 5367     20 серпня 2020 року відбулася презентація книги Богдана Лугового – завідувача кафедри гуманітарних дисциплін ВП НУБІП України «Бережанський агротехнічний інститут» та Олени Лугової – завідувачки науково-дослідного та музейно-просвітницького відділу ДІАЗ у м. Бережани «Лисоня: спомини про «кривавий тан» 1916 та 1919 років». Захід організовано Відділом культури, національностей, релігій і туризму Бережанської РДА Бережанською центральною районною бібліотекою ім. Т. Г.  Шевченка. Книга видана за фінансової підтримки Тернопільської обласної державної адміністрації та Тернопільської обласної ради.

IMG 5369     Сучасна Україна, на жаль, змушена на початку ХХІ ст. відстоювати свою незалежність та суверенність зі зброєю в руках. В цих нелегких умовах відбувається процес консолідації населення та формування українського народу, важливою складовою якого є національна пам’ять. Досвід попередніх поколінь у державотворенні, соціально-економічні досягнення, військова звитяга, наукові та мистецькі звершення  сприяють і надалі сприятимуть успішній розбудові нашої держави.

IMG 5368IMG 5370

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook