Розбудова Wi-Fi мережі університету в умовах карантинних обмежень

31 серпня 2020 року
     Швидко промайнуло літо, а разом із ним і студентські канікули, настала пора знову сідати за підручники. Але Covid-пандемія внесла свої корективи в організацію навчального процесу, вивівши на перше місце інформаційні технології, як засіб комунікації між студентами та викладачами. Більшість лекцій тепер буде читатиcя студентам у дистанційному режимі, а доступ до навчальних матеріалів виконуватиметься через платформи elearn.nubip.edu.ua, Google, Youtube та інші. А тому, ректоратом університету було прийнято рішення забезпечити студентів надійним Інтернет-зв’язком, в тому числі і за технологією Wi-Fi. 

     Виконання робіт з реконструкції комп’ютерних мереж та телекомунікаційного обладнання проводять працівники інформаційно-обчислювального центру. В першу чергу було замінено Wi-Fi обладнання в читальних залах філій бібліотек, що забезпечить підвищену пропускну здатність каналів доступу до Інтернету. Крім того, було додатково встановлено точки Wi-Fi доступу для того, щоб надати студентам можливість працювати на відкритих майданчиках біля навчальних корпусів.

На сьогодні Wi-Fi-зони облаштовані в таких місцях:

 

корпус №1:

читальна зал (поверх 3), зона вестибюлю та майданчик біля входу в корпус

корпус № 2:

вестибюль першого поверху, коридор біля к. 17 та територія скверу біля входу в корпус

корпус № 3:

центр та крила на поверхах 1, 2, 3

корпус №4:

читальна зала 1-го поверху, читальна зала 2-го поверху (к. 41), центральна частина коридору 1-го та 2-го поверхів, вестибюль, майданчик перед входом в корпус

корпус №6:

читальна зала (поверх 1), внутрішній дворик корпусу

корпус №7:

ліве крило 1-го та 2-го поверхів

корпус №8:

ліве крило 1-го (вестибюль) та 2-го (біля к. 13) поверхів

корпус №10:

читальна зала (1-й поверх), вестибюль (2-й поверх), вестибюль (3-й поверх); вестибюль біля кімнат 228, 229, 230, 231, площа перед корпусом

корпус №11:

читальна зала (поверх 3); вестибюль 2-го поверху (при вході в корпус) та 3-го поверху (біля деканатів)

корпус №12:

читальна зала (2-й поверх блок «Г» - головний корпус); коридори (ліва частина) 2-го, 3-го та 4-го поверхів блоку «Д», майданчик, прилеглий до центрального входу в корпус напроти читальної зали

 

     Назви відкритих точок доступу: FreeInet та Nubip.online. Але користувачам слід розуміти, що якість зв’язку залежить від багатьох факторів, зокрема моделі мобільного пристрою, відстані до точки доступу, кількості підключених користувачів тощо.
     Активну участь у розбудові мережі беруть такі працівники інформаційно-обчислювального центру: завідувач відділу телекомунікаційного забезпечення Марусяк О. І., інженери Овраменко С. М., Бугаєнко М. О., Кондренко В. А., Кордіяка Р. О., Глущенко В. В., Бондарєв Б.В.

  

     Реконструкція телекомунікаційної системи університету триває. На черзі – облаштування Wi-Fi-зони в екологічних класах ботанічного саду.

Теплюк В.М.,
начальник ІОЦ


 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook