Першокурсниці-маркетологи Захарченко Марина та Кулеша Аліна: чесно кажучи, перший рік навчання пройшов занадто швидко

31 липня 2020 року

 

Найбільш цікавим та наполегливим, з кардинальними змінами та новими викликами, а також нові перспективи, які відкрилися перед першокурсниками. Свої враження від навчання в університеті та можливості, які дає своїм студентам НУБіП України розповідають студенти першого курсу спеціальності «Маркетинг».

 

 

   Захарченко Марина. На мою думку, період навчання в університеті є найкращим у житті людини. Перший курс – це 1 рік самостійного життя окремо від батьків. Ти починаєш по-новому дивитися на речі, свідомо осмислювати різні життєві ситуації.
   У перший місяць навчання мені здавалося, що я не зможу опанувати деякі навчальні дисципліни. Виникали певні сумніви, що ми не зможемо успішно скласти іспити. Та з часом я зрозуміла, що навчання – це важка праця, але в тебе є бажання і можливості її успішно виконувати. Дуже добре, що викладачі лояльно ставляться до першокурсників. Та головне одразу зрозуміти, що студентські роки – це не лише навчання і звикання до самостійного життя, а й безліч нових відкриттів і знайомств.
   Я часто згадую дні проведені в Університеті. Варто відмітити, що в НУБіП України велика кількість навчальних аудиторій обладнаних сучасним мультимедійним обладнанням, студентське містечко складається з 12 навчальних корпусів і 12 гуртожитків. Викладачі і студенти старших курсів завжди допомагають першокурсникам успішно адаптуватися. Крім навчального процесу було надзвичайно цікаво брати участь в різних культурно-масових заходах та конференціях. Створені всі можливості для того, щоб кожен студент міг проявити себе як творча особистість. Також вражало те, що декан нашого факультету – Анатолій Дмитрович Остапчук, залюбки йшов на допомогу в різних ситуаціях, які виникали у першокурсників у процесі навчання на факультеті аграрного менеджменту.
    Звичайно ж не можу не згадати наше насичене студентське життя в гуртожитку. Мене вразило те, що ми змогли за короткий проміжок часу стати справжньою сім’єю. В гуртожитку №2 створені належні умови для комфортного проживання студентів, є читальний зал, поряд облаштоване футбольне поле зі штучним покриттям. Гуртожиток обладнано новими меблями, в кімнатах зроблено євроремонт.
     Чесно кажучи, перший рік навчання пройшов занадто швидко. Через карантин не було змоги повністю зануритися в студентське життя, але ми почали цінувати моменти проведені в університеті. Спочатку здавалося, що йти на перші пари (які починаються о 8.30), або складати модулі і іспити – це справжнє випробування. Та зараз згадую про це лише з посмішкою, бо саме в такі моменти по-справжньому можна відчути всі переваги студентського життя.
     
Загалом я дуже задоволена результати першого року навчання на спеціальності «Маркетинг» факультету аграрного менеджменту НУБіП України: однокурсники дуже товариські, всі викладачі надзвичайно доброзичливі та є справжніми знавцями своєї справи.

  Кулеша АлінаПісля закінчення першого курсу, в мене залишилось дуже багато позитивних вражень. Під час першого семестру ми крім навчання в аудиторіях, постійно приймали участь у різних цікавих заходах: їздили на екскурсію до «Пирятинського сирзаводу», відвідували XXIII міжнародну виставку реклами та маркетингу «REX 2019», слухали лекції провідних фахівців з маркетингу, виконували прикладні практичні завдання на прикладі компаній-лідерів аграрного сектору України

   Хочу зазначити, що найбільше мені сподобалась дисципліна «Система технологій: тваринництво». Разом з професором Повозніковим Миколою Гавриловичем ми відвідали навчальну лабораторію бджільництва та навчально-науково-виробничу лабораторію конярства НУБіП України. Микола Гаврилович пригостив нас медом з Голосіївської навчально-дослідної пасіки, який ми хотіли спробувати ще від початку вивчення дисципліни «Система технологій: тваринництво». Дуже сподобались домашні завдання з цієї дисципліни: ми розробляли етикетки для меду та бджолиного пилку, для мене це було дуже цікаво.
   Також дуже сподобалась дисципліна «Охорона праці», адже мені було цікаво дізнатись які права є у працівників під час роботи на підприємстві. На сьогоднішній день, багато людей, які працюють не знають повністю своїх прав.
    Ще одна дисципліна, яка запала мені в душу – це «Система технологій: рослинництво». Дуже сподобалась аудиторія в 7 корпусі. Ми вивчали: біологічні особливості польових культур, поширення та потенціал урожайності; сучасні технології вирощування високих, екологічно чистих урожаїв у різних ґрунтово-кліматичних зонах України; шляхи і способи покращення якості сільськогосподарської продукції.
   Ще одна прикладна дисципліна для нашої професії – це «Вступ до фаху». Вона нам стане у пригоді в майбутньому. У процесі вивчення дисципліни ми визначали свої професійні цілі, думали як себе реалізувати у сфері маркетингу.
     Я вважаю, що не менш важливим є вивчення дисциплін аграрного напряму за профілем університету. Адже у майбутньому працюючи у сфері агробізнесу нам потрібно надавати споживачам вичерпну інформацію щодо якісних характеристик сільськогосподарської техніки, засобів захисту рослин, добрив тощо.
   Так як у мене надзвичайно багато позитивних вражень після закінчення першого курсу, то я зовсім не жалкую, що вступила саме до НУБіП. Викладачі дуже добре відносяться до студентів, а це саме головне. Під час вивчення нової теми, вони наводять багато прикладів, що мені дуже подобається, адже так легше запам’ятати інформацію.
  Сподіваюсь, що навчання на 2 курсі буде ще більш цікавим. Очікую, що буде більше дисциплін по спеціальності «Маркетинг», які сприятимуть моєму професійному становленню як маркетолога.



Зі студентами спілкувалася

доцент Олена Барилович

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook