Відмінник навчання Дмитро Плакса з Чернігівщини: майбутнє – за автоматизацією та роботизацію виробництва!

4 серпня 2020 року
  • Дмитре, вітаю тебе. Звідки ти до нас приїхав?

     – Я народився, навчався і зараз живу у місті Ніжин Чернігівської області. В нашому місті розташований Ніжинський агротехнічний коледж НУБіП України. Тому, по закінченні 9 класу і порадившись з батьками, вирішив туди вступати. Це мені дало можливість отримати не лише середню освіту, але й технічну спеціальність та швидше перейти до дорослого життя, тим більше, при навчанні в коледжі я отримував стипендію і мав власно зароблені кошти на «кишенькові» витрати.

  • В коледжі, ти навчався за якою спеціальністю?

     – Я навчався в коледжі за спеціальністю 151 – Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології, хочу продовжити навчатися на «бакалавра» за цією ж спеціальністю.

  • Чому тебе приваблює саме ця спеціальність?

     – Тому, що по-перше, мені цікаво, як автоматизувати, як налаштовувати та просто бачити результати автоматизації об’єкта. На сьогодні це актуально – за автоматизацією та роботизацією виробництва майбутнє. Спрощується створення виробів, підвищується ефективність виробництва, а витрати, що виділяються на налаштування обладнання, в будь-якому випадку окупляються і підприємство буде працювати «в плюс».

Відвідали виставку обладнання у Києві


Вивчаємо можливості 3D-принтерів

  • Чому ти вирішив навчатися в Києві, а не, скажімо, продовжити навчання в Ніжинському агротехнічному інституті?

     – У Києві більше можливостей з працевлаштування, більш розвинута матеріальна база для навчання, є система подвійних дипломів, а також є можливість проходити практику за кордоном на різних відомих фірмах. Життя в Києві дорожче, але в столичному університеті надається набагато більше можливостей для розвитку знань та умінь.

На заняттях у коледжі

  • Чи бував ти на день відкритих дверей у нашому університеті, у навчальних аудиторіях?

     – Так, був разом із групою та завідувачем відділення коледжу.

  • Яке враження в тебе залишилось від того візиту?

     – Нам демонстрували лабораторії з автоматизації, робототехніки, комп’ютерно-інтегрованих та хмарних технологій, вони оснащені сучасними приладами, вразило, що в комп’ютерному класі стоять 24-дюймові монітори. Сподобалася територія університету, багато зелених насаджень...

  • Розкажи про себе, чим захоплюєшся, в чому досяг успіхів?

     – Люблю співати, ще у школі брав участь у виступах разом з іншими хлопцями у супроводі нашої вчительки музики, яка грала на піаніно, а поза школою виступали по місту у складі групі «Джура». Граю на гітарі, батьки подарували на день народження спочатку акустичну, потім електрогітару. Вчився грати сам, по відео з інтернету, а також за допомогою додатку Yousician. Пізніше купив невеличкий синтезатор, вчуся грати на ньому. 

  • Спортом займаєшся?

     – Так, займаюсь спортом, ходив на тренування з баскетболу у коледжі, відвідую баскетбольний майданчик з друзями та одногрупниками. Брав участь у змаганнях з боксу, отримував 1 та 2 місця, продовжую тренуватися й зараз.



Баскетбольна команда (Дмитро третій в нижньому ряді)

     – Маю декілька грамот за успіхи в навчанні, за участь у лінгвістичному конкурсі. Отримав подяку за організацію та активну участь у культурно-масових заходах із залученням молоді Ніжинського району від райдержадміністрації. Також закінчив навчання з «червоним» дипломом.

  • Ти дуже різнонаправлена особистість! Бажаю успіхів у навчанні в НУБіП України та до зустрічі на парах.

     – Дякую!

Бесіду провів Микола Кіктєв,
доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем
ім. акад. І.І. Мартиненка

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook