Всесвітньо відомий шаховий гросмейстер Артур Фролов провів майстер-клас для інтелектуальної еліти НУБіП України

28 липня 2020 року
м. Київ, НУБіП України
    Нещодавно, до Національного університету біоресурсів та природокористування України завітав український шахіст, Артур Володимирович Фролов - міжнародний майстер (1991), майстер спорта СРСР, майстер спорту міжнародного класу. А також учасник відбіркового циклу Чемпіонату світу по шахам, переможець зонального турніру відбіркового циклу, учасник міжнаціонального турніру. Чемпіон ВЦСПС СРСР 1987 року, вице-чемпіон світу в складі команди України на 3-му командному чемпіонаті світу в Люцерне. Винахідник та засновник різновиду «шахів Фролова». Поет та композитор, автор та виконавець пісень у складі творчого об’єднання НеФорМат. Власник патентів на винаходи, наукових праць та робіт в сфері теоретичної фізики, фізичної хімії, філософії.

     В еко-класі мальовничого ботанічного саду НУБіП України відбулася презентація найбільш загального різновиду шахів, представникам адміністрації та наукво-педагогічним працівникам НУБІП України в числі яких були проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша, директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадій Ржевський, декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук, декан факультету конструювання та дизайну Зіновій Ружило, президент шахового клубу «Шаховий король НУБіП України» Михайло Данильчук та інші. Артур Фролов, першовідкривач цього різновиду гри, розповів про історію створення, правила гри та можливі стратегії. 

    Шахи Фролова - різновид шахової гри, винайдена А.Фроловым. Гра починається на порожній дошці. Супротивники по черзі, в довільному порядку, виставляють на дошку свій комплект фігур (свої пішаки - тільки на своїй половині дошки). "Звичайна" гра починається, коли усі фігури поставлені на дошку. Легко припустити, що найбільші проблеми викликає визначення можливої позиції свого короля.

    Серед представників адміністрації та наукво-педагогічних працівників НУБІП України виявилось кілька кваліфікованих шахістів, які відразу підхопили новий різновид шахів, та зіграли кілька дуже гострих партій.

    Присутні обговорили філософію нової спортивної інтелектуальної гри.

    Слід зазначити неабияку зацікавленість інтелектуальної еліти НУБіП України новим видом гри, та загалом новими аспектами філософії шах. Захопливі інновації планують розвивати серед студентської молоді та всіх небайдужих до шах. До пропаганди шах Фролова залюбки долучилися члени шахового клубу «Шаховий король НУБіП України». Сподіваємось, новий різновид шахової гри буде активно розвиватись на теренах інтелектуальної ниви НУБіП України.

Начальник відділу виховної роботи та студентських справ
Анна Хижняк

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook