КАТЕРИНА ГУМЕНЮК: ОБИРАЄ МАГІСТРАТУРУ ТОПОВОГО УНІВЕРСИТЕТУ УКРАЇНИ – НУБІП УКРАЇНИ

23 липня 2020 року

     Беззаперечним фактом на сьогодні є твердження, що вища освіта повинна носити випереджальний характер, порівняно з ринком праці. Конкурентоспроможність спеціаліста регулюється, насамперед, ринком освітніх послуг та його відповідності економічним, демографічним, виробничим і соціо-культурним потребам. Практика, коли бакалаврська та магістерська спеціальності різняться, може бути дуже доречною для багатьох професій, адже очевидною є тенденція: в усьому світі набувають ваги насамперед інтердисциплінарні дослідження "на стику" різних галузей.  В таких напрямах успішними бували дослідники, які змінювали спеціальність не лише на близькоспоріднену спеціальність.

        Схоже рішення прийняла Гуменюк Катерина:

     «В цьому році я отримала першу вищу освіту за освітнім ступенем бакалавра "Фінанси, банківська справа та страхування". Ще задовго до закінчення навчання я роздумувала, чи варто йти на магістратуру, і на яку спеціальність? Почитавши відгуки студентів про навчальні заклади м. Києва я зупинилася на Національному університеті біоресурсів і природокористування України. 

 

      Після того, як я визначилася з університетом було ще одне надскладне завдання - обрати факультет та спеціальність. Можливо, на моєму місці  більш очікувано було б піти на економічний факультет, так як всі члени моєї родини мають освіту економічного або аграрного спрямування. Неочікувано для своєї родини й, насамперед для себе, я вирішила, що фахове спрямування сімейних традицій потрібно не лише підтримувати, а й урізноманітнити.

     У своїх пошуках я керувалася наступними чинниками: щоб обрана спеціальність була цікавою та затребуваною ринком праці, сприяла до організації  здійснення комунікацій з представниками різних професійних груп, зокрема в міжнародному контексті, мотивувала до саморозвитку, навчання впродовж всього життя та ефективного самоудосконалення і не втрачала своєї актуальності. Тож мене зацікавив факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК, та освітня програма «Якість, стандартизація та сертифікація».

 

     - Чому саме ця спеціальність? А мабуть тому, що я ніколи не хотіла зупинятися на досягнутому , а завжди хотіла відкривати для себе щось нове і ламати стереотипи».

      Продивилась чимало сайтів інших університетів де є така спеціальність; звернула увагу на рейтинг НУБіП України – КРУТИЙ  Університет! Крутий факультет – досить актуальний на сьогоднішній і завтрашній день/ Чудові лабораторії, до речі, про лабораторії мало хто розповідає прямо з сайту, а це значить, що є чим пишатися факультету!!! Я ніколи не хотіла зупинятися на досягнутому, а завжди хотіла відкривати для себе щось нове і ламати стереотипи, відчуваю, що таких принципів дотримується і вибраний мною факультет і заклад.

Хочеться всіляко підтримати такий свідомий вибір абітурієнтів, від щирого серця побажати Катерині успішно скласти вступні випробування і ласкаво запрошуємо до дружньої родини факультету харових технологій та управління якістю продукції АПК.

Розмову вела
Наталія Сілонова, доцент
кафедри стандартизації та
сертифікації с.-г. продукції

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook