Навчальна практика з дисципліни «Шкідники і збудники хвороб декоративних деревних рослин» для студентів спеціальності 206 «Садово-паркове господарство» (онлайн)

7 липня 2020 року
Киів, НУБіП України

 Ось і закінчується навчальний рік, який приніс небачену кількість новацій в організацію навчального процесу в Україні. Карантинні заходи і дистанційне навчання продовжують панувати і впливати на проходження навчальної практики. Навчальна практика з дисципліни «Шкідники і збудники хвороб декоративних деревних рослин», проводиться у дистанційному режимі, проте, максимально наближена до реальних умов та складена таким чином, щоб кожного дня студенти мали можливість поспілкуватися з викладачем (керівником практики), задати питання та отримати фахову відповідь.
Головними навчальними завданнями навчальної практики було ознайомлення із головними симптомами інфекційних хвороб та типовими пошкодженнями шкідниками лісу деревних декоративних, кущових та квіткових рослин; збір гербарних зразків та їхня ідентифікація; фітосанітарний моніторинг; а також ознайомлення із сучасними засобами та методами захисту лісу від шкідників та збудників хвороб.
Студенти під керівництвом викладача (онлайн) визначили видовий склад шкідливих комах та збудників хвороб за допомогою визначників та атласів, опанували спеціальні методи обстежень та обліків. Після відпрацювання всіх завдань в останній день практики всі студенти здали залік, а також звіт.

Відношення студентів до навчальної практики має визначальне значення, оскільки отримані знання розвивають професійні навики, сприяють екологічному вихованню молоді, дбайливому ставленню до природи та згуртуванню студентів та є ваговим вкладенням у процес формування високоваліфікованого фахівця.

Г. О. Бойко, ас. кафедри лісівництва,
керівник практики

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook