Якісна складова ОНП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

3 липня 2020 року
Якісна складова формування ОНП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» постійно перебуває у полі зору кафедри організації підприємництва та біржової діяльності.
ОНП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» була ліцензована у 2016 р.. Основна її мета полягає у забезпеченні якісної підготовки здобувачів третього освітньо-наукового рівня – докторів філософії з підприємництва, торгівлі та біржової діяльності.  
Освітньо-наукова програма відповідає основній місії НУБІП України і зосереджена на здійсненні наукових досліджень в галузі підприємництва, торгівлі та біржової діяльності, пов’язаних з сучасними проблемами науки про життя, навколишнім природним середовищем, використанням та розвитком біоресурсів.
Реалізація ОНП спрямована на підготовку висококваліфікованих фахівців, здатних застосовувати сучасні методи для досліджень обраної ними тематики у галузі підприємництва, торгівлі та біржової діяльності. Задля проходження педагогічної практики аспірантів у розпорядженні на кафедрі є дві сучасні навчально-науково-виробничі лабораторії, які дозволяють оволодіти фундаментальними і прикладними навичками у сфері підприємництва, торгівлі та біржової діяльності.
Вагомими є також досягнення НПП кафедри у підготовці сучасного навчально-методичного забезпечення. Так, у березні 2020 року в 3-му номері міжнародного науково-виробничого журналу «Економіка АПК» було отримано позитивну рецензію та схвальний відгук на навчальний посібник «Розвиток підприємницької діяльності» авторського колективу: Ільчука М.М., Барановської О.Д., Ус С.І. Дане видання стане корисним у навчальній та науково-дослідній роботі здобувачів вищої освіти спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».
З метою удосконалення ОНП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» щорічно на засіданнях кафедри організації підприємництва та біржової діяльності розглядаються проблемні питання з викладачами, зовнішніми стейкголдерами, аспірантами. У обговоренні та рецензуванні ОНП у 2020 р. прийняли участь зовнішні стейкголдери: Володін С.А., генеральний директор ТОВ «Інститут інноваційної біоекономіки» д.е.н., член-кореспондент НААН України та Шпикуляк О.Г., учений секретар Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», д.е.н., професор.
Активними учасниками стали також аспіранти 2017-го, 2018-го та 2019-го років вступу, які через анкетування здійснили свою оцінку ОНП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».
Висловлені побажання були спрямовані на посилення практичної складової досліджень аспірантів, зокрема у галузі біржової діяльності, враховуючи тематику досліджень нинішніх здобувачів., що знайшло своє відображення у змісті формування компонентів ОНП вибіркового блоку. Це посилить набуття фахових компетентностей та отримання програмних результатів навчання аспірантів.
Гарант програми, д.е.н., професор
Ільчук М.М.
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook