Новий досвід: енергетики і автоматники готуються до вступних випробувань з іноземної мови для здобуття ступеня магістра

25 червня 2020 року

 

Нині чинне законодавство передбачає складання єдиного вступного іспиту (ЄВІ) з іноземної мови для вступників у магістратуру.

У відповідності до розпоряджень ректора університету, ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження випробовує нову форму співпраці, спрямованої на успішне складання претендентами вступних тестів з іноземної мови. До співпраці залучена кафедра англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей: на початковому етапі за участю доц. Цимбал С.В. та ст. викл. Якушко К.Г.  були відібрані тренери-волонтери з числа науково-педагогічних працівників ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження (проф. Батечко Н.Г., доценти Макаревич С.С., Годлевська О.О., Березюк А.О., Сподинюк Н.А., Дудник А.О., ст. викл. Гачковська М.А., асист. Мартинюк Л.В.).

Створивши платформу для вебінарів, використавши інформаційну базу даних випускників ОС «Бакалавр», викладачами інституту разом із фахівцями профільної кафедри, починаючи з 15 червня поточного року, були проведені 12 онлайн занять щодо ознайомлення зі структурою тестів, основними вимогами до роботи із зошитом ЄВІ, розроблені матеріали для тренування та самоперевірки. Наразі, план-графік проведення консультацій у віддаленому доступі майже виконаний. Кількість активних підписників перевищила 50 осіб.

Дякуємо декану гуманітарно-педагогічного факультету Василю Шинкаруку і викладачам кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей (завідувач кафедри доц. Інна Грабовська), які вчасно відгукнулись на наше звернення і виступили справжніми партнерами у цій роботі.

Вважаємо, що така форма співпраці корисна не тільки для підвищення спроможності вступників потрапити на магістерську програму, а й допоможе науково-педагогічним працівникам інженерних кафедр інституту підтримати  «форму» з іншомовної підготовки.

 

Олексій Романенко,

заступник директора ННІ енергетики,

автоматики і енергозбереження

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook