Навчальна практика з дисципліни «Рекреаційне лісівництво»

22 червня 2020 року
Кафедра лісівництва, ONLINE

 Навчальна практика з дисципліни «Рекреаційне лісівництво»

А парк такий чарівний, як у казці,
Весь розмальований у теплі кольори.
Мов скупаний у щедрості і ласці,
А сонце шле проміннячко з гори…
Надія Красоткіна

     Найприємніша частина в навчанні – це практика! Особливо коли вона проходить на свіжому повітрі, в прохолодній тіні дерев у рекреаційних зонах.
   Незважаючи на те, що практика проходила далеко від рідного університету, студенти не мали такого відчуття завдяки ЕНК «Рекреаційне лісівництво. Навчальна практика» на платформі Elearn.
    Формат навчальної практики дозволив відвідати лісопарки свого міста, оновити знання з лісознавства, перевірити навички проведення лісівничо-таксаційної характеристики насаджень із визначенням походження, складу, форми деревостану тощо. Тепер студенти спеціальності 206 – «Садово-паркове господарство» можуть надати лісівничу характеристику лісопарковим ландшафтам, здійснити їх рекреаційну оцінку та запропонувати заходи щодо підвищення рекреаційної придатності лісопаркових об’єктів.
 

      За період практики студенти закріпили теоретичні знання з встановлення типу лісопаркових ландшафтів, стадії рекреаційної дигресії, ступеню стійкості до рекреаційних навантажень, естетичної оцінки, пішохідної доступності, додаткової та рекреаційної оцінки. Результатом детального аналізу зазначених показників стала проектна робота та візуалізація ландшафтних рубок.

     Найбільша небезпека для лісів у спекотні посушливі дні виникає через необережне поводження з вогнем. Лісові пожежі – це лихо не лише для мешканців лісу, але й для екосистем в цілому, для людей. Використання сучасних методів моніторингу лісових пожеж із використанням супутників, дозволили студентам проаналізувати пожежні максимуми за попередні роки, виявити найбільш пожежонебезпечні періоди та ділянки лісу, а також встановити певні залежності виникнення пожеж.

   Всі студенти впорались із завданнями практики, проявили творчі здібності та переконались в тому, що обрана ними спеціальність дозволяє самореалізовуватись, приносить задоволення та здоров’я!

Доцент кафедри лісівництва,

к.с.-г.н. Токарева О.В.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook