Дистанційна навчальна та виробнича практика кафедри технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства факультету конструювання та дизайну

18 червня 2020 року

 
В зв’язку з переходом на дистанційне навчання на кафедрі технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства навчальну та виробничупрактику організовані наступним чином.
На сайті кафедри в розділі навчальна робота була створена папка «Практика» (https://nubip.edu.ua/node/1152/4), що містить графік практик і папки  «Навчальна практика» та «Виробнича практика».

У папки «Навчальна практика» (https://nubip.edu.ua/node/77793) розташовані «Наскрізна програма практичної підготовки студентів», журнал з навчальної практики на кафедрі “Технологія конструкційних матеріалів і матеріалознавства” частина 1 і 2 та методичні вказівки з навчальної практики за напрямами «Машинобудівні матеріали», «Механічна обробка на металорізальних верстатах токарної і фрезерної групи», «Слюсарна справа», «Шліфувальні верстати і абразивний інструмент», «Технологічний процес виготовлення ливарних форм і виливків», «Технологія обробки металів і сплавів тиском», «Зварювання металів і сплавів».
Приклад оформлення папки «Навчальна практика» наведено на рисунку. 


Старостам груп і всім студентам, що повинні, відповідно до графику (https://nubip.edu.ua/node/77925), пройти навчальну практику на кафедрі технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства були відправлені повідомлення на їх електроні пошти. В повідомлені було вказано, що відповідно до програми практики студенти повинні вивчити методичні вказівки, що розташовані в папці, тобто   «Механічна обробка на металорізальних верстатах токарної і фрезерної групи», «Слюсарна справа», «Шліфувальні верстати і абразивний інструмент», «Газове і електродугове зварювання металів», «Обробка тиском металів і сплавів», «Технологічний процес виготовлення ливарних форм і виливків», що розташовані за адресую (https://nubip.edu.ua/node/77793), заповнити журнали навчальної практики з дисципліни “Технологія конструкційних матеріалів та матеріалознавство” частина 1 і частина 2 (https://nubip.edu.ua/node/77793), виконати розрахунки та дати відповіді в журналах на поставлені питання, сфотографувати їх або в форматі “Word” відправити журнали керівникам практики на перевірку. 
Студенти отримають заліки по дистанційної навчальної практики на кафедрі технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства за результатами перевірки заповнених журналів і можливого додаткового спілкування.
Необхідно позначити, що студент Лук'яненко Андрій група ГМаш-1902 через тиждень після початку навчальної практики виконав всі завдання по 1 частині та здав їх на перевірку керівнику практики зав. лаб. Гранкіну Г. А. 
Папка «Виробнича практика» (https://nubip.edu.ua/node/78138) містить наскрізну програму практичної підготовки студентів, зміст звіту по виробничої практики для студентів 2 і 3 курсу, папки «Виробничі технології» та «Технології виготовлення».

У папці «Виробничі технології» розташовані посилання на сайти наступних підприємств: Київський електротехнічний завод "Транссигнал" (http://transsignal.com.ua/), ТОВ «Енергія води» (http://waterenergy.com.ua/), ПрАТ "Богуславська сільгосптехніка" (https://boguslav.ua/), а також фільми ПАТ «АрселорМiттал Кривий Рiг» та Криворіжсталь «https://nubip.edu.ua/node/78142».
 
Матеріали, що розташовані на сайтах і у фільмах показують виробничі технології певних галузей машинобудування та металургії. 
Наприклад обладнання та структурні складові великого металургійного заводу «АрселорМiттал Кривий Рiг».



У папці «Технології виготовлення» (https://nubip.edu.ua/node/78144) розташовані фільми на української та англійських мовах. В україномовних фільмах розкриваються технології виготовлення порошкових виробів, сталі та чавуну. 

Англомовні фільми присвячені виробництву алюмінію та міді.

Студенти, за допомогою сайтів і фільмів, повинні вивчити організаційні форми виробництва, раціональні технологічні процеси, вибір способів одержання виробів, пристроїв і обладнання, підбір технологічного обладнання, інструменту, пристроїв, визначення технічного обґрунтування норм часу, технології складальних  процесів, оформлення технологічної документації. Підготувати звіт, відповідно до вимог, що наведені на сайті та здати на перевірку керівнику практики закінчений звіт.
Студенти отримають заліки по дистанційної виробничої практики на кафедрі технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства за результатами перевірки звіту та можливо додаткового спілкування.
Слід відзначити, що аналіз переглядів фільмів по виробничої практиці (https://www.youtube.com/feed/my_videos) показав, що після відкриття доступу до сайту, за 1 день відбулося 23 перегляду фільмів, що присвячені технологіям отримання сталі, чавуну, міді та виробів методом порошкової металургії, а також технологіям, що існують на ПАТ «Арселор Міттал Кривій Ріг».

Завідувач кафедри ТКМіМ Афтанділянц Є.Г.
Доцент кафедри ТКМіМ Зазимко О.В.

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook