Досвід дистанційної підготовки студентів-бакалаврів на кафедрі механізації тваринництва

16 червня 2020 року

   Захист дипломного проєкту - це найважливіший етап в підготовці фахівця, завершальна ланка в єдиній системі теоретичного і практичного навчання студента. Дипломник має продемонструвати ступінь своєї підготовленості з обраної спеціальності, рівень загальної, наукової і професійної ерудиції, навички самостійної роботи, здатність до творчого пошуку нових напрямків в науковому і практичному підході до розв'язання поставлених завдань.
   Тому, в процесі написання та на етапі підготовки студента до захисту дипломного проєкту вкрай важливою є роль керівника. Викладачі кафедри механізації тваринництва завжди відповідально підходили до роботи з студентами, що виконують випускні бакалаврські роботи та дипломні проєкти. Проте, під час карантину, ця задача дещо ускладнилась, оскільки виключена можливість безпосереднього спілкування зі студентами.
  Окрім обов’язкового спілкування по мобільному зв’язку та листування електронною поштою, викладачі кафедри використовували й інші можливості. Доценти Олег Заболотько та Оксана Ачкевич для консультування дипломників застосовували повідомлення та відео-дзвінки у Viber. Перевагою такого спілкування є можливість швидко реагувати на запитання студентів та вносити правки в надіслані файли.



   Доцент Віктор Ребенко та асистент Віталій Радчук, для консультування використовували Skype, а для перегляду та внесення виправлень у надіслані студентами матеріали - спільний доступ до файлів на Google Disk.
   Сучасні платформи для проведення інтернет-конференцій є ще одним з можливих варіантів для проведення консультацій з дипломного проєктування.
   Завідувач кафедри Василь Хмельовський та старший викладач кафедри Світлана Потапова, окрім традиційного обміну повідомленнями зі студентами у Viber та по електронній пошті, обрали для спілкування з дипломниками платформу для проведення відео-конференцій Zoom.

   Формат відео-конференції при роботі з дипломниками дуже зручний, оскільки дозволяє одночасно і спілкуватись з студентами і переглядати підготовлені ними матеріали: розділ записки до дипломного проекту чи презентаційний матеріал.




    В процесі обговорення дипломної роботи керівник може вказати на важливі моменти, які студент міг упустити в процесі підготовки роботи і звернути увагу дипломника на необхідність доопрацювання, чи корегування проблемних моментів. Також, можна оперативно внести правки в доповідь або презентацію до дипломного проєкту.


    Такий формат спілкування значно розширює можливості для якісної підготовки студентів до захисту дипломних проєктів. Завдяки цьому, дипломники відчувають себе більш впевнено на онлайн-захисті та можуть краще продемонструвати результати своєї роботи та отримати позитивні оцінки.


Світлана Потапова, старший викладач кафедри механізації тваринництва

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook