Користь для фаху і життя: навчальні практики очима студентів

16 червня 2020 року
     Дізнавшись про дисципліну технологія виробництва продукції тваринництва, яку всі називали "пасіка", перша думка була "навіщо вона для фінансистів? Що ми будемо там робити?".

     Я вважав, навіщо мені, студенту спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування", знати про умови утримання свиней чи продуктивність? І вважав, що ці знання будуть мені непотрібними як в житті, так і в майбутній професії. Але через цікаві навчальні матеріали, які розказували про тваринництво в фінансовому вимірі, неординарну манеру подання матеріалу нашим викладачем з залученням до дискусії кожного студента, побачив: дисципліна може бути корисна з багатьох сторін. А єдиний спосіб досягнення високих результатів та підвищення рівня до європейських виробників – утворення об'єднань виробників продукції тваринництва. Такі об'єднання дадуть змогу позбутися найбільшого недоліку: відсутності інформації. А правдива інформація є найважливішим ресурсом.

     Завдяки цьому курсу я дізнався дуже багато нової та цікавої інформації. Довідався про стан та перспективи тваринництва, вирощування молодняку на господарстві, покращення та підтримки здоров’я тварин, також познайомився з основними кроками до покращення рентабельності підприємства та фінансовими інструментами для здійснення контролю та аналізу ефективності галузі. Впевнений, ці знання стануть мені в нагоді мені в подальшому. Тому я й надалі буду розвиватися як в цій галузі, так і в інших. Як сказав Джон Паттерсон, щоб реалізувати свої мрії в реальний успіх, ви повинні працювати. Працювати багато, наполегливо, постійно – це шлях до вдосконалення і максимальному результат».

  

     Тепер переконаний, що дисципліна ТВПТ потрібна студентам. Адже, якщо вона навіть не стосується вашої спеціальності, то саме на таких парах можна дізнатися більше цікавої інформації та саморозвиватися. Лекції та практика проходить дуже продуктивно та швидко. Виходячи з аудиторії залишаються позитивні емоції та цікаві запитання, на які потім отримуємо відповіді. Якщо хочете, щоб ваша пара проходила у формі гри і відпочинку, то варто відвідати саме дисципліну "Технологія виробництва продукції тваринництва", після першої ж пари, Ви захочете повернутися до аудиторії і провести ще багато таких пар.
     Але для нас дисципліна не закінчилася на лекціях та практичних заняттях. Далі розпочалася навчальна практика, яка стала ще більш цікавою та пізнавальною. Хоча вона і була дистанційною, ми дізналися багато нового для себе. Працювали вдома, як в аудиторіях, і на свіжому повітрі, як на виробництві. Це було дуже круто! Я, наприклад, будучи в гостях у своєї бабусі в с. Шарапанівка на Вінничині, зміг дізнатися велику кількість цікавих фактів про різних тварин з різних куточків світу, адже кожен з нас отримав завдання по певному виду тварин і в загальному чаті ділився цікавинками, які дізнався в процесі вивчення. Також я зміг відпрацювати всі практичні завдання на бабусиному господарстві, яке складається із 3 бичків, 2 корів, 5 поросят, 30 курей, 15 качок, 9 собак та 1 кота.

  

     Підводячи підсумок з дисципліни технологія виробництва продукції тваринництва, у мене залишаються лише хороші спогади і, звісно, знання.
     Хто б міг подумати, що фінансисту буде цікаво вивчати тваринництво? Напевне ніхто, але Микола Повозніков зумів зацікавити своєю дисципліною. Вивчати генетику, годівлю і гігієну тварин дистанційно – здавалося б неможливо, але це не в моєму випадку. Практика з ТВПТ була першою і, напевне, самою цікавою, тому від неї залишаться тільки хороші спогади. Хочу подякувати за гарний досвід та набуті навички, які неодмінно допоможуть мені у житті і в майбутній професії та сказати, що пари з Миколою Гавриловичем – це завжди робота в команді, ціль і мотивація.

Дмитро Боровик,
студент 1-го курсу економічного факультету

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook