Розпочати кар’єру енергетика ще під час навчання: нові перспективи співпраці університету з ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі»

11 червня 2020 року

 

У відповідності до Програми розвитку НУБіП України на 2015-2020 рр. ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження продовжує пошук стратегічних партерів для поглиблення співпраці з роботодавцями, підвищення якості практико-орієнтованої підготовки студентів, використання сучасної виробничої інфраструктури для стажувань та підвищення кваліфікації НПП.

З ініціативи інституту відбулась робоча зустріч за участю посадовців ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі». Представники ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження - в.о. директора Віктор Каплун, заступник директора Ігор Болбот, завідувач кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій Андрій Жильцов та ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» - керівник департаменту з управління персоналом Світлана Засуха-Ткаченко та начальник центру професійного навчання Андрій Семенчук обговорили коло питань, що торкаються розширення співпраці з удосконалення навчальних програм підготовки фахівців у сфері електричної інженерії на бакалаврському та магістерському рівнях.

Представники ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» особливу акцентували увагу на підготовці бакалаврів скороченого терміну навчання та магістрів, де освітній процес повинен бути максимально адаптивним до потреб ринку праці. Такий підхід лежить у площині правового забезпечення у відповідності до Законів України «Про освіту», «Про вищу освіту», «Концепції підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти» (розпорядження Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2018 р. № 660-р), «Положення про організацію освітнього процесу в Національному університеті біоресурсів і природокористування України» та Закону України «Про державно-приватне партнерство».

Учасники зустрічі домовились про підготовку рамкової Угоди щодо партнерства в освітній та науково-інноваційній діяльності з підготовки фахівців за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», проведення спільних заходів організації навчальних та виробничих практик, впровадження елементів дуальної освіти, організації спільних профорієнтаційних та іміджевих заходів.

Вже з наступного навчального року студенти ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження одержать можливість будувати власну кар’єру в енергетичній сфері, поєднуючи навчання та роботу на відомому підприємстві.

 

Вікторія Ликтей,

асистент кафедри електротехніки,

електромеханіки та електротехнологій

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook