Підсумки навчальної практики з дисципліни «Клінічна діагностика хвороб тварин»

1 червня 2020, 10:22

 29 травня 2020 року завершилась практика з дисципліни «Клінічна діагностика хвороб тварин» у студентів 2 скороченого курсу і студентів 3 курсу факультету ветеринарної медицини НУБіП України. 

Практика проходила дистанційно на основі атестованого ЕНК «Клінічна діагностика хвороб тварин» на навчально-інформаційному  порталі  НУБіП України https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=1178.
Проведення практики відбувалось у вигляді щоденних онлайн-занять і консультацій з студентами з використанням програм Zoom, Viber, Elearn.  

Як результат, 90 % студентів здали та успішно захистили щоденники практики. Захист щоденників відбувався дистанційно з використанням програми Zoom у формі індивідуальних співбесід з кожним студентом за його темою дослідження.

 
Слід відмітити, що усі студенти відповідально віднеслися до поставлених завдань практики. Для їх виконання використовували актуальні інформаційні джерела, дуже часто спеціалізовану іноземну літературу, що свідчить про ерудованість студентів, уміння знаходити потрібну інформацію і застосовувати її для виконання своїх досліджень.  А також застосовували усі доступні для них методи та об’єкти досліджень, особливо зважаючи на те, що значна частина студентів продовжує удосконалення своїх професійних навиків у клініках ветеринарної медицини, у сільськогосподарських підприємствах різної форми власності. 
 
 
 
 
Слід відмітити, що дистанційна форма навчання дала змогу  студентам проявити свої креативні здібності при вивченні дисципліни «Клінічна діагностика хвороб тварин», в тому числі й для виконання завдань практики. 
Зокрема, студентка 2 курсу 9 групи Гнатюк Ольга представила серію власних відео щодо методик дослідження різних видів тварин і птиці, включаючи екзотичних тварин і птахів.
Ольга Гнатюк: Практика з навчальної дисципліни «Клінічна діагностика хвороб тварин»  проходила дистанційно. На платформі ельорн викладачами надано всю необхідну інформацію. Ще під час навчання ми були ознайомлені, що завдання в ельорні можна виконувати у будь-якій формі: текстовий документ, презентація чи відео. Враховуючи брак часу під час очних занять, зйомка і монтаж відео були б надто важкою задачею, проте під час карантину ця ідея була втілена в реальність. 
https://www.youtube.com/watch?v=N6P4wMPWzoU&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=LP2ypQAVGgc&t=49s
https://www.youtube.com/watch?v=iyXoe0tfxA8
 
Дистанційне проведення практики з дисципліни «Клінічна діагностика хвороб тварин» з використанням сучасних засобів спілкування, дозволило остаточно налагодити комунікацію із кожним студентом, оцінити знання, засвоєні студентами під час дистанційного навчання, обговорити проблемні та незрозумілі для студентів питання з діагностики хвороб тварин, набути студентами навиків клінічного дослідження тварин, що є обов’язковим компонентом професійного становлення лікаря ветеринарної медицини. 
 
Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Тетяна Немова
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook