ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження - співорганізатор Всеукраїнського онлайн-марафону «Перший тиждень енергоефективності та енергозбереження 2020»

26 травня 2020 року
 ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження став учасником і співорганізатором Всеукраїнського онлайн-марафону «Перший тиждень енергоефективності та енергозбереження 2020», який проводився з ініціативи Громадської ради при Міністерстві розвитку громад та територій України у форматі відеоконференції. Одним із модераторів онлайн-марафону був д.т.н., професор кафедри електропостачання Каплун В.В.

     У рамках 5-го дня Всеукраїнського онлайн-марафону «Перший тиждень енергоефективності та енергозбереження 2020» відбулась панель «ВІДНОВЛЮВАНА ЕНЕРГЕТИКА: ГЛОБАЛЬНІ ВИКЛИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ДЛЯ УКРАЇНИ». Така тематика була обрана як найактуальніша з огляду на кризовий стан енергетичної галузі країни.
     Учасниками цього вебінару були знані політики, фахівці та експерти, виступи яких стали роз'ясненням державної політики і світових трендів розвитку відновлюваної енергетики, особливостей становлення сегментів ринку електричної енергії в Україні, механізмів формування цін на електроенергію в умовах зростання частки відновлюваних джерел та ін.

     З доповідями виступили та взяли участь у дискусії:

  1. Плачков І.В., ексміністр палива та енергетики України, голова Ради спілки «Всеукраїнська енергетична асамблея».
  2. Костюковський Б.А., начальник відділу ДП НЕК «Укренерго».
  3. Кудря С.О., директор Інституту відновлюваної енергії НАН України.
  4. Трохимець О.П., радник Міністра енергетики та захисту довкілля України.
  5. Чех С.М., екс-заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України, радник Міністра енергетики та захисту довкілля України.
  6. Бабак О.А., член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

     Предметом дискусії стали питання щодо стану і перспектив розвитку «зеленої» енергетики в Україні, механізму формування нового ринку електричної енергії. Учасники дискусії акцентували увагу на необхідності розробки відповідного нормативно-правового та технічного базису інтеграції відновлюваних джерел енергії до енергосистеми, формування балансуючих потужностей, а формування cтворення платформи керування потужністю на основі сучасних технологій Smart Grid створить передумови не тільки для здійснення проєкту синхронізації з європейською енергосистемою, а й забезпечить євроінтеграційне майбутнє України.


Володимир Козирський,
директор Навчально-наукового інституту енергетики,
автоматики і енергозбереження

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook