Вишивані мотиви душі: Всеукраїнському дню вишиванки присвячується

21 травня 2020 року
    Так вже склалося, що початок 2020 ріку став для всіх нас особливим. Ми працюємо, навчаємось та спілкуємось дистанційно, і за час вимушеного карантину вже звикли до такої форми спілкування. Декому не зовсім комфортно перебувати в таких умовах, хтось за цей період вже звик та пристосувався до нових реалій. Та, в будь якому випадку, всім нам необхідно усвідомити, що моделі організації віддалених комунікацій і надалі будуть набирати обертів в умовах несприятливих епідеміологічних та екологічних чинників.

   Наша бібліотека завжди згуртовувала університецьку спільноту, організовуючи різноманітні заходи - тренінги, зустрічі, виставки та багато інших комунікативних локацій. Тож в умовах фізичного дистанціювання основним завданням бібліотеки є соціальне згуртовування та підтримка зв’язків з усіма своїми читачами. Прикладом такої соціальної згуртованості є віртуальні виставки творчих робіт співробітників нашого університету та студентів. Так, до          Всесвітнього дня вишиванки, що цьогоріч припадає на 21 травня, бібліотека організувала виставку вишитих робіт «Вишивані мотиви душі», яка тривала з 14 по 20 травня. На виставці було представлено 73 роботи майстринь вишивки.

   Варто відзначити, що у виставці брали участь співробітники різних підрозділів НУБіП: Євгенія Назарова, працівниця навчальної частини, Альона Плотніцька, молодший науковий співробітник лабораторії якості та безпеки продукції АПК, Тетяна Беринко, майстер виробничого навчання кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка, Аліна Кудрявицька, доцент кафедри загальної екології та безпеки життєдіяльності та Світлана Пустова, аспірант цієї ж кафедри. Приємно, що учасниками виставки стали і наші бібліотекарки: Тамара Тракай, Ольга Копистко та Анна Арсенюк. Ще одна учасниця – прихильниця нашої бібліотеки, майстриня вишивки Людмила Цизар.

   Загалом, Всеукраїнську акцію «День вишиванки» започаткувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк у 2007 р.
    Прикро, що через карантинні обмеження цього року ми не можемо відсвяткувати цей день в повному обсязі, оскільки впродовж останніх чотирьох років бібліотекарки активно долучались до цього свята. Однак у нас є чудові фото минулих років, коли за традицією всі працівники приходили на роботу у вишиванках, адже українську вишивку називають «молитвою без слів», а сорочку-вишиванку – головним оберегом людини.

    Тож єднаймося, бо ми – українці!

Неллі Маркова-Пипко, заступниця директорки
Тетяна Кіщак, директор наукової бібліотеки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook