Від Мавроді до Чечоткіна – вміле керівництво та управління у фокусі online-уроків «Цікаво про економіку»

13 травня 2020 року
У межах проведення циклу online-уроків «Цікаво про економіку» 12 травня відбувся черговий урок на тему «Професія керівник адміністративних служб» для школярів та всіх бажаючих, спікерами якого виступили доценти кафедри менеджменту імені професора Й. С. Завадського – Самофалова Марія та Слободяник Анна.
 
 
Лектор Самофалова Марія висвітлила термін «керівник» (менеджер), надавши характеристику даній категорії та визначивши основні якості успішного менеджера. Презентувала на слайдах інформацію про взаємодію керівника в організації та за її межами, а саме: узагальнивши організацію як систему із її внутрішнім і зовнішнім середовищем та тими компонентами, з якими доводиться мати справу безпосередньо керівнику. Охарактеризувала сучасні стилі та методи керівництва, що притаманні менеджерам XXI ст.
 
 
 
 
Для закріплення теоретичного матеріалу запропонувала школярам пройти «Психогеометрію для менеждерів» - унікальну практичну систему аналізу особистості, що дозволяє миттєво визначити форму або тип особистості людини, дати детальну характеристику особистих якостей та особливостей поведінки будь-якої людини і скласти сценарій поведінки для кожної форми особистості у типових ситуаціях. Так як школярі – майбутні управлінці, цікавим для них виявились отримані результати, а саме геометричні фігури у вигляді трикутника і квадрата, що символізують лідерство, стремління та відмінні адміністративні навички.
 
 
 
Другий блок лекції продовжила Анна Слободяник, узагальнивши концепцію «Триєдність ролі керівника» на сучасному етапі та показала деякі механізми успішної роботи керівника. Зокрема «вікно Ейзенхауера», що полягає у розстановці пріоритетів за ступенем важливості і терміновості та складається із 4-х квадратів за різними типами. Охарактеризувала особливості використання SCRUM-дошки у роботі керівника, що є успішною методикою для швидкої розробки проектів, практичних аспектів її застосування та використовується на практиці найуспішнішими компаніями світі, що входять до переліку Fortune 500, Toyota, Amazon, Google, Morning Star, Microsoft тощо.
 
 
Для закріплення цього матеріалу школярам було запропоновано пройти практичні вправи «Канали влади», «Головний редактор» та «Друкарська машинка», що за мету мали сформувати уміння, знання та навики керівника в організації роботи підлеглих, визначити канали влади, отримати досвід використання PR-технологій та самопрезентації у реальному житті суспільства; в ігровій формі підкреслити важливість кожного гравця у вирішенні групового завдання; закріпити навички спільного вирішення групового завдання та розвинути концентрацію уваги учасників.
 
 
 
     Лекторами було використано урок не лише у теоретичному контексті, вони вміло та професійно задіяли учнів у колективні практичні завдання, отримавши зворотній комунікаційний зв'язок та позитивні емоції.
Відеозапис заходу можна переглянути на YouTube
  
План подальших online-уроків за посиланням:
https://nubip.edu.ua/node/76426  та
https://kyivobl-man.in.ua/tsikavo-pro-ekonomiku-onlajn-lektsiyi-vid-naukovtsiv-natsionalnogo-universytetu-bioresursiv-ta-pryrodokorystuvannya/#disqus_thread 
Аліна Троян,

доцент кафедри менеджменту імені професора Й.С. Завадського 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook