Ректорат: ефективна вступна кампанія до магістратури – основний показник діяльності деканатів і дирекцій

12 травня 2020 року
     12 травня 2020 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося звужене засідання ректорату. В центрі уваги – завершення навчального року, екзаменаційна сесія онлайн і вступна кампанія. Набір студентів стає найголовнішим питанням на порядку денному усього колективу і особлива увага до магістратури. У цьому році до єдиного вступного випробування з іноземної мови, єдиного фахового вступного випробування додається ще одна особливість – запроваджується індикативна вартість навчання. А отже ефективна вступна кампанія до магістратури буде основним показником діяльності деканатів і дирекцій.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про перебіг навчального процесу в дистанційному режимі, організацію проведення іспитів та захистів дипломних проектів онлайн. До речі, всі вони будуть перевірені на наявність плагіату. Вже цього тижня, з 15 по 17 травня, буде проведений другий етап Олімпіади для вступу в університет. Учасники матимуть три дні, аби спробувати свої сили з тих предметів, на які вони допущені. У розробці також і програма відзначення 122-річниці університету, яка припадає на п’ятницю, 29 травня.

     Директор студентського містечка Сергій Стецюк проінформував про повернення частини студентів до студентських гуртожитків та посилення дотримання карантинних обмежень і профілактичних заходів у зв’язку з цим. Студмістечко продовжує благоустрій території та підготовку кімнат для студентів нового набору.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук акцентував увагу на необхідності затвердження вартості навчання для студентів, які вступатимуть цього року. Фахівцями інформаційно-обчислювального центру розвернута і тестується платформа дистанційного навчання Сanvas, вивчаються її можливості.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про перебіг ремонтних робіт в гуртожитках №2, 8, 9, 10, облаштування класу на кафедрі військової підготовки, косметичний ремонт сходових маршів в навчальному корпусі №1. Водночас на завершальній стадії оновлення спортивного майданчику біля гуртожитку №2.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на протипожежній безпеці, енергоефективності, підготовці нових наукових проектів, посівній кампанії в навчально-дослідних господарствах. 16 травня ми відзначатимемо День науки.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Ігорю Ібатулліну – проаналізувати економічну діяльність навчально-дослідних господарств та сформувати фінансовий план, розглянути публікаційну активність науково-педагогічних працівників. Валерію Іщенку – провести аудит та розпочати поточні ремонти в навчальних корпусах, розробити проект встановлення бюсту Великому Кобзареві на території університету, внести пропозиції щодо розміщення в’їзного знаку до університету з проспекту Науки, розмістити в двох локаціях схему університету, облаштувати фасад гуртожитку №8. Вадиму Ткачуку – контролювати наповнення спеціального фонду, внести пропозиції з вдосконалення комп’ютерної мережі університету. Сергію Кваші – проаналізувати динаміку створення і наповнення електронних навчальних курсів, організовано провести ІІ тур Олімпіади для вступу в університет, контролювати вступ до магістратури, реєстрацію на складання ЄВІ та ЄВФФ, підготуватися до приймання вступних випробувань онлайн, продовжити жорсткий контроль за відрахуванням, встановлювати контакти з батьками студентів. Сергію Стецюку – посилити виконавську дисципліну завідувачів гуртожитками. Прес-службі університету – вести активну інформаційну кампанію в соціальних мережах, запровадити трансляцію рекламного відеоролика в ефірах обласних телеканалів, розробити презентацію бакалаврських спеціальностей за прикладом факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook