В умовах дистанційного навчання викладачі кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД не тільки навчають, а й навчаються

8 травня 2020 року

   Головна особливість сучасної освіти полягає в тому, що, на відміну від традиційної, де центральною фігурою є викладач, акценти поступово переносяться на студента, котрий активно проектує свою траєкторію навчання в неперервному освітньому середовищі. Відповідно змінилась і методика викладання. Ефективна освіта стала неможливою без інтенсивного використання в навчальному процесі технологій дистанційного навчання. Особливо гостро зросла потреба в освоєнні нових способів комунікації зі студентами після запровадження карантину.

   Для підвищення своєї педагогічної майстерності викладачі кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності: завідувач кафедрою, д.е.н.. проф. Мостенська Т.Л., к.е.н., доц. Ковтун О.А., к.е.н., доц. Коваленко Н.О. та ст.викладач Гречанюк Л.М.,  взяли участь у курсах підвищення кваліфікації науково-педагогічних та педагогічних працівників аграрних вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації за програмою «Інформаційне і телекомунікаційне забезпечення навчального процесу: Інструменти дистанційного навчання». 
   Дистанційне навчання – це сукупність технологій, що забезпечують доставку студентам основного обсягу навчального матеріалу, інтерактивна взаємодія студентів і викладачів у процесі навчання, надання студентам можливості самостійної роботи з навчальними матеріалами. Засобами, що забезпечують у дистанційному навчанні використання усіх форм взаємодії, є сучасні інформаційні телекомунікаційні технології, які дають студентам змогу самостійно долучатися до найрізноманітніших інформаційних джерел. Найбільш поширеними засобами організації дистанційного навчання на сьогодні є засоби, що базуються на Інтернет-технологіях – електронна пошта, відеоконференції, чати, форуми, веб-сайти, онлайн-бібліотеки, файли розсилок. 
   Згідно затвердженої програми курсу з 21 квітня по 4 травня 2020 року відбулася серія годинних вебінарів за такими темами:
1.Планування роботи НПП кафедр, адміністративного персоналу факультетів та університету в умовах дистанційного навчання, моніторинг проведення онлайн-занять, організація дистанційної звітності викладачів та опитування студентів.
2.Огляд інструментів дистанційного навчання для організації навчального процесу у закладах вищої освіти.
3.Методика використання електронних навчальних курсів на платформі Moodle в умовах дистанційного навчання. Інструменти для організації комунікації зі студентами.
4.Інтегрування он-лайн платформи Zoom в ЕНК на платформі Moodle. Технічні та організаційні аспекти проведення он-лайн занять з використанням Zoom.
5.Платформа Webex Meetings для проведення онлайн-занять. Використання Webex Teams для групової роботи в межах корпоративного акаунту.
6.Інструменти GoogleApps для дистанційного навчання. Спільна робота з документами.
7.Google Meetings – інструменти дистанційного навчання для користувачів корпоративних акаунтів. Організація онлайн-активностей з використанням інструментів Google.
8.Сервіси платформи О365 для управління навчальною діяльністю студентів університету.
9.Використання Microsoft Teams та онлайн-сервісів Microsoft для організації дистанційного навчання. Робота з документами, ресурсами, завданнями. Організація онлайн-занять, інструменти комунікації.
10.Використання Календаря та спільних документів. Використання сервісів управління бізнес-процесами.
11.Презентація прикладів застосування інструментів дистанційного навчання (ресурси, відеокасти, вебінари).
   За результатами проходження підвищення кваліфікації кожний слухач курсів підготував та відправив на оцінювання через навчально-інформаційний портал НУБіП України випускну роботу.
 
   Дякуємо колективу факультету інформаційних технологій за організацію та проведення курсу підвищення кваліфікації. Зі своєї сторони вважаємо, що результатом стане більш активне залучення студентів та викладачів до тісної взаємодії дистанційно, а також використання отриманих навичок як дистанційно, так і у звичному режимі.
 
Людмила Гречанюк,
заступник декана факультету аграрного менеджменту, старший викладач кафедри 
адміністративного менеджменту та ЗЕД
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook