Відгуки про день відкритих дверей в онлайн режимі на кафедрі соціальної роботи та реабілітації

5 травня 2020 року

Відповідно да встановленого графіку (https://nubip.edu.ua/node/75938) проведення Дня відкритих дверей 5 травня 2020 року об 11.00 кафедра соціальної роботи та реабілітації розпочала презентувати свої спеціальності та освітньо-професійні програми. До нас приєдналися роботодавці, стейкхолдери, благодійні та громадські організації, здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Соціальна робота» першого (бакалаврського) рівня, здобувачі вищої освіти освітньо-професійних програм «Соціально-психологічна реабілітація» та «Соціальна робота» другого (магістерського) рівня, здобувачі вищої освіти освітньо-наукової програми «Професійна освіта» третього рівня, випускники, починаючи з 2006 року, а найголовніше – учні, студенти коледжів, їх батьки та родичі, зацікавлені особи.

Спікерами на цьому заході були – декан гуманітарно-педагогічного факультету, доктор філологічних наук, професор Василь Шинкарук, завідувач кафедри соціальної роботи та реабілітації, доктор педагогічних наук, доцент Ірина Сопівник, в минулому – наша випускниця, а сьогодні асистент кафедри Руслана Білик. А яке ж свято без студентів? Ведучими шоу стали Вікторія Мацола, Олександра Ревенко, Вікторія Коваленко та Каріна Сирова. Своїми враженнями від навчання за спеціальністю «Соціальна робота» поділилися Дарина Салімоненко, Олександра Шушпан, Віта Мельничук, Вікторія Мацола, Аліна Муляр, Валентин Савченко.

Пораділи ми і за своїх випускників, які звернулися до абітурієнтів та поділилися своїми враженнями від навчання, власними життєвими історіями та мотивували майбутніх студентів обирати такий потрібний всьому людству фах.

Надихала і орієнтувала вступників Оксана Гончарук, кандидат педагогічних наук, заступник секретаря приймальної комісії НУБІП. Закликав хлопців не боятися ставати соціальними працівниками Олексій Варлан, соціальний педагог 177 гімназії м. Києва. Катерина Корольова, головний редактор в ТРК «Лотел-СКТБ», м.Нетішин, розповіла про те, як набуті в університеті знання допомагають у житті. Зі словами вдячності до викладачів звернувся Максим Дідур – в минулому один з найкращих наших випускників – наразі громадський діяч та молодий політик м. Києва.

На прямому включенні з нами перебувала і Юлія Євтушенко, керівник центру по роботі з персоналом мережі торгівельних центрів «Сільпо», випускниця спеціальності «Соціальна робота».

Послухавши їх, розумієш, що праця викладачів університету і, зокрема кафедри, не була марною і дала змогу молодим людям знайти себе в цьому житті та реалізуватися як особистість. Хочеться також відмітити операторів та відеомонтажерів: Єлизавету Філіпову та Валентину Опанасенко, які залишились за кадром, але їхня праця здивувала і вразила гостей. 

Своїми враженнями ділиться роботодавець, президент громадської спілки «Всеукраїнська спілка трудової міграції» Олександр Колос. «Прослухавши гарантів програм, у мене не залишилось сумнівів з отримання ще однієї спеціальності «Соціально-психологічна реабілітація. Обов’язково буду вступати до магістратури». Володимир Савенков, голова благодійного фонду «Ковчег надії», був вражений відкритістю, щирістю та привітністю наших студентів. «Гуморні відеоролики, насичена інформація, студентське життя дуже підсилило позитивний ефект, який був присутнім протягом всієї зустрічі. Ви повернули мене у мої студентські роки. Дякую Вам». Наш надійний партнер – Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді теж завітав на онлайн зустріч. За інформаційно-комунікаційною та технічною стороною спостерігав Ігор Драчук – програміст (компанія «Luxoft»). Запитання звучало таким чином: «Соціальних працівників так ґрунтовно вчать інформаційним технологіям?» Звичайно, здобувачі вищої освіти вивчають й рекламно-інформаційні технології, і просування в мережах (SMM-менеджер), і безпосередньо управління соціальними установами засобами інформаційно-комунікаційних технологій. А ще у нас здобувачі вищої освіти дуже допитливі. Якщо їх цікавлять певні питання, яких не охоплює навчальні дисципліни, в процесі опитування вони пропонують, що їм до вподоби, і що хочуть вивчати. Це блок дисциплін за вибором студента. Світлана Гаріна, в минулому викладач згаданої кафедри, а нині – старший науковий співробітник ДНУ «Центр інноваційних медичних технологій НАН України» – небайдужа до рідної кафедри, з цікавістю спостерігала за творчістю та кар’єрним ростом майбутніх студентів, а зараз – колег. «Більше всього вразила нестандартність у проведенні Дня відкритих дверей. Здобувачі вищої освіти з одного боку, а викладачі з іншого глибоко розкрили своєчасність згаданої професії, наголосивши на найактуальніших моментах».

Повні, ґрунтовні та кваліфіковані відповіді фахівців отримали абітурієнти та їхні батьки на поставлені запитання. В першу чергу абітурієнтів та їх батьків цікавила кількість бюджетних місць, наявність гуртожитків та поселення в них. Також були і нестандартні запитання: чи відбуваються зустрічі з відомими політиками, бізнесменами, волонтерами? Яке матеріально-технічне забезпечення кафедри фізичного виховання? Якими видами спорту можна займатися? Які є футбольні поля? Чи є футбольна команда? На якому рівні відбуваються змагання? Як оснащена кафедра журналістики? Скільки коштує контракт? тощо.

Підсумовуючи День відкритих дверей декан гуманітарно-педагогічного факультету, доктор філологічних наук, професор Василь Шинкарук наголосив на можливості навчатися на двох спеціальностях одночасно. І такі випадки у нас непоодинокі. Тож чекаємо на Вас у стінах Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Ніна Тверезовська,

професор кафедри соціальної роботи та реабілітації

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook