Дистанційне навчання. Кафедра рослинництва екзаменує в online режимі магістрів-агрономів

6 травня 2020 року

Справжній агроном повинен прагнути до вершин, мати лідерські якості, бути наполегливим і цілеспрямованим у досягненні поставленої мети.
У складний для всіх нас час в умовах карантину як студенти, так і викладачі адаптуються до змін та виконують рекомендації МОН України і розпорядження ректора, регламентоване «Положенням про екзамени та за заліки в НУБіП України» в умовах карантину. На кафедрі рослинництва проведено засідання кафедри, де викладачі обговорили назрілі питання з проведення іспитової сесії та поділилися досвідом і набутими навичками дистанційного навчання та проведення іспитів на платформі elearn та в online режимі.

Перший іспит 4 травня 2020 року було проведено для магістрів 1-го року навчання 1 групи агробіологічного факультету з дисципліни «Інноваційні технології в рослинництві» викладачами кафедри, доцентами Людмилою Єрмаковою та Любов Гончар. Відповідно до навчального плану за даною дисципліною передбачено виконання курсової роботи. Студенти отримали на платформі E-learn методичні рекомендації до підготовки та оформлення курсової роботи та в online режимі було надано консультації. Виконані роботи після перевірки та доопрацювання зауважень були оцінені, а студенти отримали допуск до іспиту. Отже, підсумковому виду контролю передувала системна робота студентів, що базувалася на платформі E-learn за чітко окресленими викладачами завданнями на кожен навчальний тиждень: опрацьовано лекційний матеріал з дисципліни, виконано практичні завдання та два модулі і захищено курсову роботу.

Іспит з дисципліни «Інноваційні технології в рослинництві» розпочався вчасно та у відповідності до затвердженого графіку проведення заліків та екзаменів агробіологічним факультетом. Дистанційна форма здачі іспиту була організована через навчальний портал НУБіП України на платформі Е-learn з використанням сервісу відеоконференцій Zoom для проведення інструктажу перед початком іспиту та співбесіди по завершенню виконання студентами екзаменаційних завдань.

 

 

За рекомендацією викладачів студенти на 11 годину у чаті Е-learn засвідчили свою присутність та готовність приступити до здачі іспиту, а о 11.30 відбулася коротка Zoom-конференція, де було обговорено окремі організаційні питання, надано пояснення по виконанню різних типів тестових завдань та правильності подачі відповідей. За розкладом з третьої пари о 11.40 студенти приступили до виконання завдань на платформі Е-learn. Після виконання тестових завдань студентами було надано відповіді на відкриті запитання з курсу «Інноваційні технології в рослинництві».

По завершенню іспиту та перевірки робіт викладачами було проведено у призначений час співбесіду зі студентами, прокоментовано їх відповіді та занесено оцінки до екзаменаційної відомості і оголошено результати.

Результати оцінювання іспиту показали високий рівень знань студентів – агрономів ОС «Магістр», їх спроможність вирішувати важливі питання технологій вирощування польових культур, в тому числі впровадження елементів інновацій з метою реалізації потенціалу продуктивності культур.
Шановні магістри! Успіхів Вам у складанні наступних іспитів, реалізації свої планів та задумів, досягненні поставленої мети!

Завідувач кафедри рослинництва,
професор Каленська С.М.
доценти кафедри рослинництва:
Людмила Єрмакова та Любов Гончар

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook