Засідання кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології пройшло дистанційно

3 травня 2020, 16:28

Підготовка до навчальної практики, проведення дня відкритих дверей, підготовка та організація екзаменаційної сесії для студентів освітніх ступенів «Бакалавр» та «Магістр», організація виробничої практики для студентів ОС «Магістр» та чергова атестація докторів філософії різних років навчання — ось основні питання та ряд поточних питань життєдіяльності кафедри, яким було присвячено засідання кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології, яке відбулось 30 квітня 2020 року.

У ході онлайн обговорення було погоджено механізми проведення навчальних практик з дисциплін «Ветеринарна мікробіологія» та «Ветеринарна вірусологія». Сесія — це завжди екстремальний і стресовий стан для студента, що неминуче настає, особливо теперішня сесія, яку буде проведено в онлайн режимі. Тому не дивно, що даному питанню було приділено значну частину засідання, адже такий формат проведення сесії є новим не тільки для студентів, а і для викладачів. Тому було детально проговорено процедуру допуску до іспитів, підготовку екзаменаційних білетів, способи та методи проведення іспитів, перевірки робіт та проведення співбесід базуючись відповідно на тимчасових положеннях розроблених в університеті.

Виробнича практика для студентів, а особливо, якщо це студенти ОС «Магістр», є одним із важливих видів навчальної роботи і здійснюється з метою набуття виробничих навиків, здатності приймати самостійно рішення в реальних виробничих умовах. Вона покликана підготувати майбутніх спеціалістів до реальної практичної роботи, забезпечити належний рівень їхньої професійної підготовки. Однак в умовах запровадженого карантину виникають особливі умови проведення цього виду навчання, а тому було вирішено на засіданні для тих студентів, які не мають змоги пройти її на підприємствах, організувати практику в умовах навчально-наукових лабораторій кафедри і факультету.

День відкритих дверей — це традиційний захід, у рамках якого вступники мають змогу отримати необхідну інформацію про навчання в університеті та зробити перший крок до своєї освіти в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, а саме на факультеті ветеринарної медицини (https://nubip.edu.ua/node/75670). Даний захід заплановано на 6 травня 2020 року о 15.00 годині.
Також було обговорено ряд інших питань життєдіяльності кафедри, зокрема план на травень.

В.о. завідувача кафедри епізоотології, мікробіології і

вірусології Володимир Мельник

 
 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook