Дистанційна робота кафедри землевпорядного проектування

30 квітня 2020 року
кафедра землевпорядного проектування
Незважаючи на продовження карантину, колектив кафедри землевпорядного проектування плідно працює. Сьогодні дистанційне навчання – це насамперед навчання з використанням інтернет-технологій, кафедра активно впроваджує в своїй роботі методи дистанційного навчання зокрема платформи Elearn, засоби месенджерів Viber, Telegram, відеоконференцій Zoom та інші. Загалом таке навчання потребує значно більше часу на підготовку до заняття, а далі – на виконання завдань й аналіз звітів.
Традиційно щовівторка, в онлайн форматі, збираються студенти 3 курсу та 1 курсу 3 групи на лекцію з дисципліни «Землеустрій». Цього разу було розглянуто тему : «Взаємозв’язок землеустрою та Державного земельного кадастру». Завідувач кафедри Мартин Андрій розглянув сучасний стан земельного кадастру та проблеми його ведення, а також перспективи удосконалення інформаційного забезпечення землеустрою.
Доцент кафедри Кустовська Оксана проводить заняття з дисципліни «Інженерна інфраструктура територій» для студентів ІІ курсу факультету землевпорядкування денної та заочної форми навчання вже традиційно використовуючи хмарний сервіс для онлайн навчання Zoom (власний відзив: зручний, тому, що можна використовувати підготовлену презентацію і «дошку» на якій можна намалювати схему, написати формулу, відповідні розрахунки тощо), платформу Elearn: https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=1932, електронну пошту та всі доступні соціальні мережі для спілкування. Зокрема, за розкладом занять на цьому тижні в понеділок (27 квітня) проведено екзамен для студентів заочників І курсу скороченого терміну навчання та в четвер (30 квітня) - лабораторне заняття для студентів денної форми навчання ІІ курсу 1 групи.
Лабораторна робота була насичена – продовжували тему минулого заняття «Класифікація форм схилів для визначення ерозійно-небезпечного рельєфу та використання її у проектах землеустрою щодо протиерозійної організації території господарств»- друга частина, більш складніша і добре, що у Zoom є функція дошки, де можна накреслити і показати, як визначати назву та індекс схилу, добре візуалізується завдання лабораторної роботи.
Плануємо наступні заняття в Zoom – за розкладом − у четвер (7 травня 2020р.) о 11.00 – відкрита лекція з дисципліни на тему «Компонування інженерної комунікації з елементами протиерозійної організації території» та о 13.00год. лабораторне заняття для ІІ курсу 1 групи, а 8 травня (п’ятниця) 0 11.00 для студентів ІІ курсу 2 групи (запрошення розміщені в студентських групах в Telegram та на сторінці кафедри).
Викладачі кафедри землевпорядного проектування вдосконалюють свої навички щодо дистанційного навчання на курсах підвищення кваліфікації за програмою «Інформаційне і телекомунікаційне забезпечення навчального процесу: Інструменти дистанційного навчання».
 
Оперативне інформування студентів про завдання з дисциплін здійснюється на сайті кафедри, Фейсбук-групі, а також у студентських групах Viber.
 
Доцент кафедри землевпорядного проектування Оксана Кустовська

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook