Юні дослідники Малої академії наук переймають досвід постерних захистів кафедри соціальної роботи та реабілітації НУБіП України

28 квітня 2020, 9:54

Останні кілька років гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП України тісно співпрацює із Малою академією наук України, в першу чергу завдяки ректорові НУБіП України, доктору педагогічних наук, дійсному члену кореспондентові НАПН України С.М.Ніколаєнку та  деканові гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України, докторові філологічних наук, професору В.Д. Шинкаруку. В цьому році співпраця розширюється, оскільки Мала академія наук України ввела до Правил захисту  науково-дослідницьких проєктів вимогу постерного захисту. Оскільки наш університет уже кілька років успішно практикує постерні захисти магістерських робіт здобувачами другого (магістерського) рівня вищої освіти, тому такий досвід зацікавив як керівництво МАН України, так і юних дослідників та їх керівників. Про що зокрема свідчать у інформаційні матеріали на сторінці Малої академії наук України (https://kyivobl-man.in.ua/posternyj-zahyst-vid-a-do-ya-onlajn-konferentsiyi-dlya-yunyh-doslidnykiv-kyyivshhyny/).

28 квітня 2020 року відбувся пробний захист постерів дослідницьких проєктів  за відділеннями філософія і суспільствознавство та історія. Метою захисту було підготувати юних дослідників до презентації власних наукових проєктів у форматі постерного захисту. Необхідно відмітити, що юні дослідники представили на конкурс надзвичайно цікаві та актуальні теми, наприклад: Варвара Буф розкрила позитивні та негативні сторони спілкування підлітків у соціальних мережах; Ольга Солоненко доповіла про правові аспекти працевлаштування безробітної молоді; Іван Коваленко висвітлив особливості розвитку православних громад на території Кагарличчини та озвучив результати власних опитувань громадської думки серед населення свого регіону щодо ставлення до створення єдиної помісної Православної церкви України та надання Томосу про автокефалію Української Церкви;  Дмитро Кравець представив  майбутніх журналістів, заінтригувавши темою дослідження «Фактчекінг як сучасний інструмент протидії загрозам в інформаційному медіапросторі»; Діана Гуменюк занурившись у минуле рідного краю, зупинилася на порівняльному аналізі гімназійної освіти кінця XIX початку XX  століття та сучасних реформах Нової української школи; Владислав Кожушко заглибився у вивчення пам’яткоохоронної діяльності на території України у другій половині XIX початку XX століття; Марія Кулебякіна довела усім присутнім, що в державотворенні Ізраїлю є суттєвий український внесок; Богдан Невгад актуалізував необхідність застосування біографічного методу і історії та методу прикладу в патріотичному вихованні сучасної молоді, для цього юний дослідник вивчає героїв нашого часу, зокрема свого односельчанина Івана Зінича, українського «кіборга», захисника донецького аеропорту, який у свої 25 років віддав для нас усе, що мав найцінніше – своє життя.  
 

Залучення науково-педагогічних працівників кафедри соціальної роботи та реабілітації до участі в підготовці юних дослідників дає нам можливість долучитися до наукового зростання підростаючого покоління, мотивувати сучасну молодь до дослідництва та громадської активності. Також ми маємо змогу залучати учнівську молодь, яка цікавиться науково-дослідною роботою, до наукових заходів, які проводяться колективом гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України. Сподіваємося, що творча, наукова молодь у майбутньому стане частиною нашого потужного студентського колективу.

 
Ірина Сопівник,
в.о. завідувача кафедри соціальної роботи  та 
реабілітації   НУБіП України
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook