Навчання під час карантину. Як це відбувається на кафедрі епізоотології, мікробіології і вірусології

29 квітня 2020, 9:35

Не зважаючи на те, що карантин продовжений, навчання також триває. Попередньо, студенти - ветеринари, узгодили з викладачем форму та програму навчання за дистанційною формою. Для постійного зв’язку та вчасного отримання навчальних матеріалів обрали месенджер Telegram. Таким чином викладачі кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології були готові до дистанційної форми навчання та виконання навчального плану!

За цей час карантину викладачі разом з студентами розглянули декілька тем відповідно то плану. Також, не зважаючи на те, що всі студенти виконують розгляд тем вчасно, було прийнято рішення про онлайн-заняття та співбесіди в Zoom. За допомогою такого спільного рішення ми змогли досягти максимального контакту з студентами та мати розуміння того, чи в доступній формі студенти отримали матеріал.

Відповідно до плану студентам для ознайомлення були відправлені матеріли тем “Інфекційні хвороби птахів” та “Хвороби собак і котів”. Отримавши матеріали в Telegram, а це і презентації, і відео, і конспекти лекцій викладачів, студенти почали вивчати теми. На це виділяється певний час, після чого  виходимо знову на зв‘язок та розглядаємо тему. Звичайно, під час вивчення інфекційних хвороб тварин у студентів з‘явилась певна кількість запитань. Як це вирішили? Знову ж таки, повертаємось до обговорення в програмі Zoom.

Дистанційне вивчення програми з предмету "Епізоотологія та інфекційні хвороби тварин" не викликає труднощів! Студенти зауважили, що весь матеріал поданий в доступній та зрозумілій формі. Поміж цього, відео з теми “Хвороби собак і котів” студенти активно обговорюють між собою!
Студенти розглядають навчальні матеріали та за потреби конспектують матеріали тем! В разі виникнення запитань додатково все обговорюємо!
Дистанційне навчання з використанням різноманітних технологій та онлайн-сервісів є надзвичайно ефективним, а студенти виявилися готовими до такої форми навчання.

Олександр Мартинюк

Володимир Мельник

 

 

 
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook